Vitajte

Milí návšteníci webových stránok rímskokatolíckej farnosti Stará

Ľubovňa. Na týchto stránkach vám prinášame informácie o dianí vo farnosti.

 

Ak by ešte niekto chcel prijať sviatosť zmierenia, pretože iba teraz prišiel domov z cudziny a podobne, tak bude ešte možnosť na Veľký piatok a na Bielu sobotu vo Farskom kostole o 8:30.  

 

Farské oznamy na KVETNÚ nedeľu B

Farské oznamy na 5. pôstnu nedeľu B

 

 

 

Liturgia domácej cirkvi na Advent a vianoce 2023

 

Pán biskup František pozýva diecézu k rastu vo viere aj cez pastoračnú aktivitu 

JEŽIŠOVA CESTA DO EMAUZ

 

 

Úradné hodiny v dôležitých záležitostiach

PONDELOK - PIATOK: 9.00 - 11.30, 13.30 - 15.00

SOBOTA: nestránkový deň (krstné a sobášne náuky)

NEDEĽA, PRIKÁZANÉ SVIATKY a PRVÉ PIATKY: nestránkový deň

 

Ostatné záležitosti prosíme kontaktovať telefonicky: 052/432 25 00 alebo emailom: stara_lubovna@kapitula.sk  Ďakujeme za pochopenie.

 

 

Všetky farské oznamy sa zobrazia TU.

 

Správa o priebehu reštaurátorskej realizácie, použitý postup, technológia a
materiál.

 

OTÁZKY PRE BIRMOVANCOV

sv. prijímanie v nemocnici SLUZBY

Nové termíny manželských stretnutí

domanželstva.sk

 

Vzájomnú komunikáciu môžu podporiť KONTAKTY na kňazov farnosti.

Na stránke sú informácie pre snúbencov, ktorí chcú vstúpiť do kresťanského manželstva, pre rodičov, ktorí sa tešia z maličkého človiečika a chcú ho pokrstiť a tiež pomoc pre tých, ktorým zomrel niekto blízky a potrebujú vybaviť pohreb.

 

Môžete sa na tejto stránke zaregistrovať, podľa pravidiel systému "mojakomunita.sk". Získate tým prístup do diskusie pri článkoch a k veciam, ktoré nevidia neregistrovaní užívatelia.

 

Blogs

« Back

Biskupi zrušili dišpenz od povinnej účasti na nedeľných svätých omšiach

Slovenskí biskupi sa v dňoch 16. a 17. júna 2020 zúčastnili na 96. plenárnom zasadaní Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na Donovaloch. Na zasadnutí sa zúčastnil apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Giacomo Guido Ottonello a novovymenovaný pomocný spišský biskup Mons. Ján Kuboš.

Slovenskí biskupi v prítomnosti apoštolského nuncia zhodnotili opatrenia, ktoré boli pre Cirkev i spoločnosť spojené s úsilím zastaviť šírenie koronavírusu. Vyjadrili vďačnosť veriacim za trpezlivé prijatie a dodržanie výnimočných nariadení, ktoré v našej skúsenosti nemali obdobu. 

Vzhľadom na pokračujúce uvoľnenia biskupi rozhodli o odvolaní všeobecného dišpenzu od povinnej účasti veriacich na nedeľných a sviatočných bohoslužbách k 17. júnu 2020. Virtuálne spoločenstvo a sledovanie prenosov, ktoré sa ukázalo ako veľmi užitočný prostriedok vo výnimočnom stave, samozrejme nemôže trvalo nahradiť živé spoločenstvo stretávajúce sa pri modlitbe a sláveniach. 

Bezpochyby zostávajú v platnosti výnimky z povinnej účasti pre tých, ktorí sú chorí, musia zostať v karanténe alebo pociťujú vážnu fyzickú či morálnu prekážku (napríklad veľkú obavu kvôli iným chronickým ochoreniam, pooperačným stavom, atď.). Ohľadom uvoľňovania ďalších opatrení KBS vedie komunikáciu s členmi vedeckých konzílií. Aktuálne informácie v tomto ohľade bude prinášať Tlačová kancelária KBS. 

Kým platia krízové hygienické opatrenia, zostáva platné dovolenie prijímať na ruku, o ktorom biskupi rozhodli pre čas núdze, kvôli ochrane zdravia a života. 

Biskupi vo svojom spoločenstve privítali novovymenovaného pomocného spišského biskupa, Mons. Jána Kuboša, ktorý prijme biskupskú vysviacku 24. júna 2020 v Katedrále sv. Martina na Spišskej Kapitule. Novovymenovanému biskupovi vyprosujú štedré Božie požehnanie a veriacich prosia o modlitby za neho.

KBS si vypočula správu o činnosti Katolíckeho biblického diela, ktoré predstavilo aplikáciu Rok Božieho Slova a projekt Liturgických čítaní. Tieto projekty KBS ponúkne do pozornosti všetkým veriacim. Rada pre mládež a univerzity KBS navrhla plénu zmenu termínu Národného stretnutia mládeže, ktoré bolo pôvodne ohlásené na rok 2021. Plénum rozhodlo o preložení stretnutia na rok 2022. 

KBS v čase koronakrízy poskytla finančný dar Konferencii biskupov Talianska, a to vo výške 200 000 Euro pre pomoc najviac zasiahnutým oblastiam. Plénum KBS tiež schválilo 5 000 Euro na podporu žiadosti albánskej cirkvi, ktorá sa snaží obnoviť významný starobylú katolícku svätyňu v Deje, zničenú v časoch komunistického prenasledovania.

Z pléna KBS zároveň vzišlo spoločné poďakovanie za modlitby a obety v čase koronakrízy, ako aj stanovisko k otázke voľnej nedele.

 

ZDROJ:TKKBS