« Back

Na P15 vyvrcholí aj letný tábor Gifry

Na P15 vyvrcholí aj letný tábor Gifry

Letný tábor Gifra pre mladých vyvrcholí tento rok na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade. Gifra predstavuje bratstvo mladých ľudí, ktorí sa cítia byť povolaní Duchom Svätým nasledovať Ježiša Krista, vo svetle odkazu sv. Františka z Assisi.

Animátori františkánskej mládeže sa predposledný februárový víkend stretli vo františkánskom kláštore v Beckove, aby tábor pripravili. Zároveň mali možnosť bližšieho spoznania a vzájomného zdieľania sa.

Pri spoločných modlitbách breviára, svätých omšiach a adorácii vyprosovali požehnanie do služby mladým a deťom, ale aj potrebné milosti pre tých, ktorí sú im zverení. Radostné spoločenstvo dotváralo aj spoločné stolovanie, radostný večer či vychádzka okolo hradu Beckov. Na stretnutí sa zúčastnili aj animátori fraAngeli, ktorí zas chystajú letný tábor pre deti.

Gifra (z tal. Gioventúfrancescana – Františkánska mládež) je bratstvo mladých ľudí, ktorí sa cítia byť povolaní Duchom Svätým nasledovať Ježiša Krista, vo svetle odkazu sv. Františka z Assisi. FraAngeli sa zameriava na formáciu detí s cieľom prebudiť v deťoch radosť zo života vo františkánskom duchu.

Komunikačný tím P15 / sr. Mária Vyžinkárová OSF