« Back

Aby bola P15 PEKNÁ

Aby bola P15 PEKNÁ

Ďalšia skupina dobrovoľníkov Národného stretnutia mládeže P15 už začala pracovať! Predstavujeme vám výtvarný tím.

V nedeľu 3. mája sa v Banskej Bystrici stretli dobrovoľníci výtvarného tímu s režisérom P15 Pavlom Dankom. Ten im odhalil všetky detaily programu a príprav P15, aby sa mohli pustiť do práce. „Dostali sme pomerne dlhý zoznam kreatívnych zadaní, ale veľmi sa na všetko tešíme,“ prezradila šéfka výtvarníkov Lucia Dreveniaková. Do svojho tímu povolala nové tváre aj „ostrieľaných“ dobrovoľníkov, ktorí zažili túto skúsenosť už predvlani, pri prácach na Národnom stretnutí mládeže R13 v Ružomberku. Banskobystrická diecéza vtedy „darovala“ do príprav na R13 mladých talentovaných umelcov a robí tak aj tento rok.

„Priznám sa, že som mnohých prosil osobne, aby prišli aj na P15, lebo tie zázraky, čo sa pod ich rukami diali v Ružomberku pred dvoma rokmi, som chcel zažiť znova. A som šťastný, že väčšina z nich príde,“ teší sa z výtvarníkov Pavol Danko.

„Nemôžem vám prezradiť, čo všetko sme spolu riešili, ale dostali odo mňa dlhočizný zoznam vecí, ktoré musia vyrobiť. Sú to stovky konkrétnych drobností, kostýmov aj väčších rekvizít, ktoré budeme potrebovať počas programu,“ dodáva Danko. Okrem pomôcok k samotnému programu budú mať výtvarníci „na svedomí“ aj označenie  a výzdobu mesta a spoločných priestorov, v ktorých bude prebiehať program P15.

Výtvarníci sú špeciálnou skupinou dobrovoľníkov, ktorí podobne ako napr. komunikačný tím začínajú pracovať už niekoľko mesiacov pred samotnou akciou. Ich tím je jednou z viac než dvadsiatich skupín dobrovoľníkov, bez ktorých by P15 nebola možná. Prihlasovanie dobrovoľníkov je stále otvorené.