« Back

Magis vyvrcholí na P15

Magis vyvrcholí na P15

Bratia Jezuiti pozývajú aj tento rok mladých ľudí na jedinečnú akciu Magis 2015. Ide o tradičné letné podujatie pre mladých od 18 do 30 rokov, ktoré tento rok vyvrcholí pod Tatrami.

Magis je pre všetkých, ktorí chcú zažiť v živote viac, viac slúžiť, viac milovať a chcú spolu objavovať Boha cez nové situácie (skúsenosti - experimenty). Tento rok Magis experimenty vyvrcholia účasťou na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade.

"Tento rok, pri príležitosti 70. výročia smrti Tomáša a Františka Munkovcov, ukončenia diecéznej fázy procesu ich blahorečenia a Roku zasväteného života, je Magis s heslom „Verní až do konca“ inšpirovaný práve životom rodiny Munkovcov," uvádza jezuitský blog. Účastníci Magis 2015 si môžu vybrať zo štyroch experimentov, kde budú mať v menších skupinkách od 26. do 31. júla 2015 svoj vlastný program so spoločnou témou dňa, svätou omšou, vybranou aktivitou a zdieľaním. "Po experimentoch sa všetci presunú do Popradu na Národné stretnutie mládeže P15 od 31. júla - 2. augusta 2015, ktorého jedným z patrónov je práve aj Tomáš Munk," odhaľujú svoj plánovaný program, na ktorý pozývajú všetkých mladých.

 

Komunikačný tím P15 / Alenka Kucková