« Back

Do Popradu prídu stovky rehoľníkov

Na EXPO povolaní, ktoré je jedným z bonbónikov letného programu Národného stretnutia mládeže P15 v Poprade, sa predstavíia vyše tri stovky rehoľníkov. Podujatie predstaví zástupkyne a zástupcov 32 ženských a 19 mužských reholí, troch sekulárnych inštitútov a štyroch hnutí. Po prvýkrát sa k nim tento rok pripojí desiatka prorodinných hnutí a organizácií.


"EXPO povolaní je myšlienka, ktorá sa po prvýkrát uskutočnila v roku 2002 na Svetových dňoch mládeže v Toronte. Na Slovensku sme ju po prvýkrát predstavili pred dvomi rokmi na Národnom stretnutí mládeže R13 v Ružomberku. Na Liptove sa predstavilo okolo 250 rehoľníkov, ktorí zastupovali 28 ženských rehoľných spoločenstiev, 15 mužských, 2 sekulárne inštitúty a 7 hnutí a spoločenstiev," hovorí sr. Júlia Salašová, zodpovedná za EXPO povolaní. Dodala, že ide špeciálnu prehliadku povolaní pre mladých.

V Ružomberku bola k dispozícii pre mladých aj rehoľná kaviareň, miesta, kde hrala hudba, mladí si vypočuli rôzne svedectvá zasvätených. Nechýbala služba Kairos (služba ucha s možnosťou pristúpiť k sviatosti zmierenia) a špeciálne vystúpenia rehoľníkov, modlitby, gregoriánsky chorál či maľby ornamentu a iné nápady. V Poprade sa chystá aj originálny koncert spievajúcich rehoľníkov. Pod Tatrami sa program uskutoční v sobotu 1. augusta 2015 na Námestí sv. Egídia (od 15:00 do 18:30 h). 

Komunikačný tím P15