« Back

Fotograf R13: Na P15 uvidíš živú Cirkev

Fotograf R13: Na P15 uvidíš živú Cirkev

Medzi stovkami dobrovoľníkov, ktorí pomáhali pri predchodcovi P15 - R13 v Ružomberku, bol i mladý a usmiaty chalan s fotoaparátom na krku. Ľuboš Drozd z Trnavy. V čase, keď sa mnohí rozhodujú, či sa zaregistrovať na P15, prinášame jeho svedectvo z R13.

Všetko sa začalo už pri registrácií. Išiel som sa registrovať, a už vtedy som pocítil  také vnuknutie - volanie: "Poď a pridaj sa ako dobrovoľník, potrebujú Ťa." Tak som sa rozhodol byť dobrovoľníkom. Zapojil som sa do tímu press - ako fotograf. Dva týždne pred začiatkom akcie som mal zdravotné problémy. Vďaka modlitbám však problémy pominuli.

Prípravný týždeň bol náročný. A ako sa blížil víkend a samotné stretnutie, začal som si uvedomovať to, že z R13 nebudem mať nič. Doslova. Žiadne duchovné naplnenie a odhodlanie začať prežívať hlbší vzťah. Ja a Boh. No Pán sa postaral o opaku. Aj napriek svojim príjemným povinnostiam boli miesta, kde som si našiel chvíľku čas pre Boha a vložil som do jeho rúk, moje otázky, prosby a aj vďaky. A počas víkendu som dostal na niektoré otázky odpovede. A to prostredníctvom ľudí, ktorých som mohol stretnúť, počas kázni na svätých omšiach, ale aj samotného programu R13.

V niektorých chvíľach som pociťoval akoby objatie a počul som: "Som s Tebou, dôveruj mi." A hneď som prekvital radosťou, ktorú som sa snažil potom odovzdať ďalším. A preto sa chcem ešte raz poďakovať Bohu za to, že sa niečo takéto mohlo konať. A samozrejme veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na realizácii tohto projektu. Pozývam Ťa na P15 uvidíš živú Cirkev, zažiješ prítomnosť Boha a spoznáš nových priateľov. Tak neváhaj a príď.

Komunikačný tím P15 / Ľuboš Drozd (fotograf R13, P15)
Snímky: Archív ĽD