« Back

Hľadáme dobrovoľníkov P15

Počas Národného stretnutia mládeže P15 budeme potrebovať pomoc desiatok dobrovoľníkov. Záujemcovia, ktorí sa k nám chcú pridať a chcú pomáhať, majú posledné dva týždne na to, aby sa prihlásili na tejto stránke (časť Registrácia - Dobrovoľníci). Registrovať sa za dobrovoľníka je možné on-line len vopred do 14. júna 2015. Na mieste už táto možnosť nie je možná. Poplatok za dobrovoľníka je 15 eur na celý prípravný týždeň a samotné podujatie. Bližšie pokyny k platbe pošleme tým, ktorí od nás dostanú potvrdenie, že boli vybratí.



„Príprava a organizácia Národného stretnutia mládeže P15 v Poprade v sebe ukrýva veľa námahy a práce, a preto je dôležité, aby sa za to postavil silný tím. Pozývame preto do spolupráce všetkých, ktorí sú ochotní pridať ruku k dielu, pomôcť a slúžiť so svojimi darmi a schopnosťami," hovorí Ondrej Chrvala, hlava P15. Tým, ktorí budú vybratí, bude zabezpečená základná strava, ubytovanie a program počas prípravného týždňa. Je možné sa zapísať napríklad do dobrovoľníckej skupiny - registrácia, sprievodné aktivity, ubytovanie, strava, stavba, upratovací tím, info či hostia.



Pomoc sa začne prípravným týždňom (od 27. júla) a skončí 3. augusta 2015 (deň po skončení P15). Ich oficiálny program odštartuje oficiálnym prijatím. „Na R13 - predchodcovi P15 - sa nám počas prípravného týždňa podarilo nielen technicky pripraviť podujatie, ale zároveň aj vybudovať vzťahy medzi dobrovoľníkmi natoľko, že nakoniec tvorili rodinu, ktorá bola schopná nielen slúžiť účastníkom, ale odovzdať im aj tohto ducha rodiny. Tešíme sa, že to môžeme skúsiť opäť," dodáva  Chrvala. Dobrovoľníkov teda nečaká len práca, ale aj bohatý duchovný program, zložený z povzbudení, modlitieb, svätých omší a adorácií. Chystá ho tím z Domu Anny Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom. 

Komunikačný tím P15