« Back

Hymna SDM už má partitúry

Hymna SDM už má partitúry

Prinášame ďalšiu novinku. Potom, ako sme začiatkom februára priniesli slovenský preklad hymny Svetových dní mládeže (SDM), dnes prinášame partitúru s notami na voľné použitie. Zverejňujeme ju po tom, ako hymna po prvýkrát zaznela na verejnosti.

 V závere slávnostnej svätej omše, ktorou vyvrcholilo celodiecézne stretnutie mladých v Banskej Bystrici (29. marca), hymnu zaspievali členovia zboru banskoabystrického zboru pod vedením Lenky Michalskej. 

Partitúra na stiahnutie

Slovenský preklad hymny budúcoročných Svetových dní mládeže v Krakove schválila Rada pre mládež a univerzity KBS. Pieseň má názov Blahoslavení milosrdní. Za prekladom stojí riaditeľka Súkromnej základnej umeleckej školy so sídlom v Jastrabí nad Topľou Valéria Juríčková. Text pripomienkovali amatérski a profesionálni hudobníci z viacerých miest. Partitúru do slovenského jazyka upravil Jakub Vrábeľ zo skupiny Ameň Kameň, ktorá bola zodpovedná aj úpravu hymny zo Svetových dní mládeže 2013 v brazílskom Rio de Janeiro. Hymna SDM z Krakova slávnostne zaznie aj na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade.

Komunikačný tím P15