« Back

Nezabudnuteľné na P15

Neviete, či prísť na P15? Potom vám určite môže uniknúť unikátna príležitosť zúčastniť sa na open-air koncert zasvätených osôb v centre mesta Poprad.

V rámci EXPA povolaní vám svoje hudobné poklady predstavia sestry Svätého kríža, hudobná skupina kňazov Kerygma, gréckokatolícki kňazi Peter Milenky a Cyril Jančišin, salezián Juraj Kovaľ a nasledovníci svätého Františka páter Gabriel a sestra Eliška. Koncert na vás čaká na Námestí sv. Egídia v sobotu 1. augusta 2015. Ďalším veľkým lákadlom je celoslovenská premiéra divadelnej hry Teatro Colorato z Bratislavy Lúče otcovstva. Ide o hĺbavú poeticko-filozofická hru o jednej z najväčších osobností 20. a 21. storočia – Karola Wojtyłu (Jána Pavla II.). Hovorí o vysoko aktuálnych témach - o absencii a potrebe otca v súčasných rodinách, o témach materstva, synovstva i samoty. Profesionáli ju odohrajú v sobotu 1. augusta 2015 o 16:00 h a 17:00 h v Tatranskej galérii (Elekráreň TG).

Veľkým lákadlom je aj predstavenie o živote Pátra Pia, s ktorým v sobotu 1. augusta 2015 o 17:00 h vystúpi divadelný súbor z Veľkej Lomnice. Ich zámerom je priblížiť ľuďom život svätého Pátra Pia, spájať rodiny a mladých ľudí a dávať priestor na zamyslenie o láske, medziľudských vzťahoch a zmysle utrpenia. Preneste sa na krídlach času do malého mestečka na juhu Talianska San Giovanni Rotondo, kde svätý Páter Pio prežil 52 rokov svojho života. Súbor divadelníkov tvoria veriaci obce Veľká Lomnica.


Ďalšími sprievodnými aktivitami budú aj originálne výstavy. V Evanjelickom kostole bude inštalovaná výstava fotografií Michala Fuliera Súď ma a skúšaj k rovnomennému dokumentárnemu filmu sr. Ivice Kúšikovej SSpS, ktorý vypovedá o násilnom rušení ženských reholí v 50. rokoch 20. storočia. Počas EXPO môžete navštíviť aj výstavu, na ktorej je zachytený postupný vývoj prenatálneho dieťaťa. Jedinečné zábery z maternice sú doplnené krátkym textom, ktorý približuje proces rastu dieťaťa v jednotlivých štádiách.

Komunikačný tím P15