« Back

O P15 už vie aj poľský kardinál Dziwisz

Národné stretnutie mládeže P15, ktoré sa uskutoční na prelome júla a augusta v Poprade, už dostáva medzinárodný rozmer. Postarali sa o to predstavitelia katolíckej Televízie LUX.

V Krakove ich v uplynulých dňoch prijal poľský kardinál Stanislaw Dziwisz, bývalý osobný tajomník svätého Jána Pavla II.. Z jeho rúk prijali dar relikvie svätého Jána Pavla II., ktorá bude umiestnená v kaplnke Televízie LUX. Dar predstavia 4. mája pri oslave siedmeho výročia svojej existencie. Kardinála Dziwisza navštívili v sídle krakovskej kúrie programový riaditeľ TV LUX Jozef Kováčik, konateľ TV LUX Tomáš Straka a vedúca produkcie Janka Zibalová. Odovzdali mu aj "balíček" propagačných materiálov P15 a výber z katechéz Čistého roka. 

S kardinálom Dziwiszom hovorili zástupcovia televízie i o prípravách a mediálnom pokrývaní Národného stretnutia mládeže P15, ktoré sa uskutoční na prelome júla a augusta v Poprade a Svetových dňoch mládeže (SDM) v Krakove v budúcom roku. „Očakávam mladých zo Slovenska. Chcel by som, aby sa cítili ako spolupracovníci pri prípravách. Aby aj oni boli otvorení pre prijatie mladých, ktorí budú prichádzať z ďalekých krajín. Ste našimi dobrými susedmi a chceme, aby ste sa cítili ako jedni z nás," povedal kardinál Dziwisz. Okrem relikvie daroval kardinál mladým na Slovensku aj oficiálnu vlajku SDM 2015 a ďalšie propagačné materiály, ktoré sú pripravované pre mladých pútnikov.

 

Televízia LUX je slovenská katolícka televízia, ktorá spustila samostatné vysielanie v roku 2008 prostredníctvom satelitu a káblovej televízie. Jej ambíciou je budovať na Slovensku televíznu alternatívu, prostriedok šírenia pokoja, povzbudenia a hodnôt. Je jedným z hlavných mediálnych partnerov Národného stretnutia mládeže P15. Každý mesiac prináša napríklad tematické relácie k duchovnej príprave na P15 - tzv. Čistému roku. P15 sa venuje aktívne i vo svojom spravodajstve a iných reláciách. V lete chystá sériu priamych prenosov priamo spod Tatier. Podobne sa tematike venovala aj pri predchodcovi P15 - Národnom stretnutí mládeže R13 v Ružomberku (2013).


Komunikačný tím P15 / TK KBS
Snímky: Janka Zibalová