« Back

P15 pozve na Národný pochod za život

Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade aktívne pozve všetkých mladých na Národný pochod za život v Bratislave, ktorý v týchto dňoch spustil registráciu pre účastníkov i dobrovoľníkov. Uskutoční sa o tri mesiace - 20. septembra 2015. Prezentovať sa bude nielen v podobe stánku, ale aj prostredníctvom propagačných materiálov. O pochode hovoríme s Marekom Michalčíkom z organizačnému tímu.

Prečo by mladí malí prísť na Národný pochod za život do Bratislavy?

"Hovorí sa, že mladí sú plní života, že milujú život. Práve ich prítomnosť na pochode za ochranu života pre všetkých ľudí je najprirodzenejším a najjasnejším odkazom pre spoločnosť. V septembri 2013 sa Košice naplnili ľuďmi, ktorí Slovensku ukázali, že to s ochranou života myslia vážne. Možno si tam bol aj ty a zažil si tú radosť z oslavy života. Teraz je na rade Bratislava. Potrebujeme aj Teba!"

Načo tam potrebujete mladého človeka?

"Potrebujeme ho ako pochodujúceho, ako dobrovoľníka, ako šíriteľa odkazu pochodu. Hoci si všetci žijeme svoj každodenný život, spája nás to, že sme ho dostali a môžeme ho, aj napriek ťažkostiam, (u)robiť krásnym. Národný pochod za život je príležitosťou ukázať, že každý život je vzácny, že môže byť radostný, a na problémy, ktoré prináša, existuje vždy riešenie, ktoré rešpektuje dôstojnosť človeka."

Prečo majú ísť zdôrazňovať verejne túto hodnotu?

"Slovensko potrebuje nádej, nádej zo života. Je dôležité zviditeľniť spolupatričnosť medzi nami – ľuďmi – a potrebu pomáhať mamám, ktoré sa ocitli v núdzi. Nestačí byť pro-life doma v obývačke za zatvorenými dverami, treba byť pro-life verejne, iba tak môžme pomôcť ohrozeným počatým deťom, iba tak môžme prispieť ku kultúre života."

Čo chce tento ročník pochodu dosiahnuť?

"Chceme vyslať signál, že Slovensko má budúcnosť, len ak bude otvorené pre život, budú v ňom stabilné rodiny a tie potrebujú podporu ako od nás, tak aj od štátu. Chceme nahlas povedať, že každé dieťa si zaslúži šancu zažiť radosť zo života. Chceme svedčiť o živote, aby sme tým, ktorí v ťažkej situácii rozmýšľajú, ako ďalej, dali nádej a pomocnú ruku s konkrétnym riešením."

Aké teda zopakujeme pozvanie pre mladých, aké bude?

"Príď na Národný pochod za život osláviť život a ďakovať za život. V Bratislave Ťa čaká skvelý program, úžasní ľudia a atmosféra radosti a spolupatričnosti. Buď pri tom opäť ako v Košiciach, príď 20. septembra 2015 do Bratislavy a ukáž, že to myslíš vážne nielen so svojím životom!"

Komunikačný tím P15 / Národný pochod za život