« Back

Požehnanie od Svätého Otca pred P15

Pred Kvetnými víkendami, ktoré oslávime spolu s našimi pastiermi, prinášame pre všetkých mladých špeciálne povzbudenie. Pápež František reagoval na náš list, ktorý sme mu koncom minulého roka poslali po Púti kríža Svetových dní mládeže (SDM) a ikony Panny Márie.

V liste sme ho informovali o našom putovaní so symbolmi od sv. Jána Pavla II., ale aj o príprave Národného stretnutia mládeže P15 v Poprade. Požiadali ho sme ho aj o modlitby a požehnanie pre slovenskú mládež.

Púť kríža a ikony a  P15 sú akcie, ktoré sú zároveň pozvaním pre mladých na budúcoročné SDM v Krakove. Svätý Otec všetkým, ktorí sa aktívne zapájajú do príprav P15, poslal apoštolské požehnanie. Vyplýva to z listu, ktorý dostal od substitúta Štátneho sekretariátu vo Vatikáne Mons. Angela Becciu Mons. Tomáš Galis, predseda Rady pre mládež a univerzity KBS, hlavného organizátora akcie. 

Prinášame oficiálny preklad listu, ktorý bol adresovaný žilinskému biskupovi Mons. Tomášovi Galisovi, predsedovi Rady pre mládež a univerzity KBS.

Ctihodná Excelencia,

vo Vašom liste z 29. novembra minulého roku ste vyjadrili Svätému Otcovi svoju hlbokú úctu a oddanosť. Predstavili ste mu v ňom pripravované stretnutie mladých na Slovensku, ktoré sa bude konať v dňoch 31. júla – 2. augusta v Poprade, a poprosili ste o znamenie jeho duchovnej blízkosti pre toto stretnutie.

Najvyšší veľkňaz, vďačný za prejavenú dôveru a lásku, vyzýva k vytrvaniu vo viere a láske k Pánovi, a uisťuje Vás, že sa bude modliť za všetkých, ktorí sa zapájajú do duchovnej i materiálnej prípravy tohto podujatia. Prosí o materinský príhovor Pannu Máriu, Božiu Matku, a udeľuje Vám i všetkým, ktorí sa zúčastnia na tomto stretnutí, svoje apoštolské požehnanie, záruku všetkého žiaduceho dobra, a rád pripája požehnanie aj pre tých, ktorí sú zverení do
Vašej pastoračnej starostlivosti.

Vašej Excelencii oddaný
Angelo Becciu, Substitút


Komunikačný tím P15