« Back

Srdce pre dobrodincov

Všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí sa aktívne zapoja do podpory verejnej zbierky na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade, neostane v rukách len prázdno. Niekoľko skupín mladých ľudí pre nich pripravilo malé darčeky v podobe kartičiek symbolickej "pätnástky" patrónov P15 - Božích služobníkov a služobníc, niektorých už blahoslavených či svätých, ktorí nás sprevádzajú na ceste ku P15.

„Nápad pomôcť s balením kartičiek s patrónmi vznikol na zasadaní Rady pre mládež a univerzity KBS,“ vysvetľuje otec Marek Roják, riaditeľ Arcidiecézneho centra mládeže v Prešove. Pri balení sa zúčastnilo niekoľko skupín ochotných ľudí. Či už to boli mladí z Medzian, členovia cykloklubu Iris alebo birmovanci z Jakubovian a prešovských farností, alebo dobrodinci zo Sniny, ktorí skladali balíčky. Všetci títo neváhali venovať svoj čas druhým.

„Niekedy nevidno, kto všetko robí „malé veci v zákulisí“, ale to nevadí. Motivácia všetkých bola: priložiť ruku k spoločnému dielu. Všetkým ďakujeme za pomoc pri balení kartičiek,“ hovorí o. Roják a dodáva, že vždy sa nájdu ľudia, ktorí radi pomôžu.

Patrónov už niekoľko mesiacov predstavujeme v našom Čistom roku. Ich podobizne má na svedomí mladá výtvarníčka Erika Cániková, ktorá stojí aj za logom P15, a ich krásny život do pár viet vtesnali laici aj rehoľníci zapojení do príprav Čistého roka.

Projekt takých rozmerov, akým je P15, si vyžaduje veľkodušnosť organizátorov a dobrovoľníkov, ktorí sa o realizáciu postarajú, ale aj štedrosť dobrodincov, ktorí chcú stretnutie podporiť finančným príspevkom.

Práve pre účely verejnej zbierky sa vyrobilo približne 18 tisíc kartičiek svätcov s pripichnutými srdiečkami. K dispozícii je 15 druhov kartičiek s modlitbami k patrónom P15. Každá kartička má na sebe pripnutý odznak v tvare srdca z loga P15, ktorý si môžeš pripnúť na kabát alebo tašku.

Kde si ich kúpiť? Predajné miesta nájdete na našej stránke.

 

Komunikačný tím P15 / Ján Tomaštík