« Back

Zasvätení sa zídu na EXPO

Rok zasväteného života, ktorý slávime vďaka Svätému Otcovi Františkovi, oslávime aj na Národnom stretnutí mládeže P15.Urobíme to jedinečným spôsobom. Spolu s mladými, ktorí prídu do Popradu na EXPO povolaní.

"Jeho cieľom je podobne, ako pri predchodcovi P15 - R13, sprostredkovať živý kontakt s rôznymi charizmami Cirkvi a ponúknuť mladým aj iné cesty povolania v Cirkvi. Uskutoční sa v sobotu 1.augusta 2015 na námestí v Poprade (od 15:00 h do 18:30 h)," hovorí Mons. Tomáš Galis, predseda Rady pre mládež a univerzity KBS.

Predseda Subkomisie pre pastoráciu povolaní a semináre pozýva na P15 a EXPO v liste, ktorý zverejňujeme pri príležitosti sviatku Obetovania Pána. Dnešný deň je spojený s Dňom zasväteného života, kedy si Bohu zasvätené osoby pripomínajú zasvätenie svojho života Bohu. Pred biskupmi si tiež obnovujú svoje rehoľné sľuby.

K pozvaniu biskupa Galisa na Národné stretnutie mládeže P15 a EXPO sa v špeciálnom liste pridávajú aj predseda Konferencie vyšších rehoľných predstavených na Slovensku P. Jeremiáš Daniel Kvaka, OFM a predsedníčka Konferencie vyšších predstavených ženských reholí sr. Magdaléna Sumilasová OSF.

Zdroj: Komunikačný tím P15