« Back

Získajte myšlienku na deň od zasvätených

Na Slovensku vznikla nová aplikácia, prináša myšlienky na deň od zasvätených. Určená je pre všetkých ľudí dobrej vôle. Stojí za ňou tím pre Rok zasväteného života pri Konferencii vyšších predstavených ženských reholí a Konferencii vyšších rehoľných predstavených na Slovensku.

Cieľom projektu, ktorého vznik rehoľníci oznámili počas sviatku Obetovania Pána, je možnosť získať každý deň do mobilu myšlienku od rehoľníkov.

"Svätý Otec František vyhlásil rok 2015 za Rok zasväteného života. Týmto projektom Vám chceme priniesť každý deň myšlienku od zasvätených zo Slovenska, ale aj zahraničia, aby sme sa navzájom povzbudzovali a spolu kráčali k Bohu," hovorí Hermana Matláková, rehoľná sestra z Kongregácie Milosrdných sestier sv. Vincenta - Satmárok, ktorá vedie tím pre Rok zasväteného života na Slovensku. Dodala, že myšlienky zatiaľ zhromažďujú šiesti oslovení rehoľníci. Aplikáciu vytvorili Jozef Martiniak, predseda občianskeho združenia Admissam v spolupráci so šéfredaktorom časopisu Zasvätený Život P. Jurajom Pigulom, OSA.

Pre Android môžu záujemcovia nájsť novú aplikáciu cez google play (pod názvom - Zasvätený život), pre majiteľov zariadení Apple bude k dispozícii už čoskoro. Nainštalovanie aplikácie vyžaduje pripojenie k internetu (mobilnému alebo cez wifi), no následne je možné používať aplikáciu offline (bez internetového pripojenia). Používanie aplikácie je zadarmo. Na aplikáciu nadväzuje aj rovnomenná internetová stránka myslienky.zasvatenyzivot.sk, kde bude možné myšlienky nájsť. Novinka vznikla pri príležitosti slávenia Roka zasväteného života.

TK KBS / Komunikačný tím P15