« Назад

Blahoslavenstvá inak

Máme to za sebou. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby sa P15 vydarila. Vydarila sa? Posúďte sami. Pozývame vás k šíreniu svedectvo o prežívaní radosti z čistého srdca. Lebo "Blahoslavení čistého srdca, lebo oni uvidia Boha".

Ranné chvály oživili ráno. Pridali sa i další. K oživeniu blahoslavenstiev prispeli hudobníčky Zuzana Eperješiová a Dominika Gurbaľová. Spojili svoje talenty a zhudobnili žalmy z modlitby ranných chvál. Na text Zuzkinej piesne Blahoslavenstvá, si tanečný súbor For Džoj pripravil dych vyrážajúcu choreografiu. Prihovoril sa Mons. Cyril Vasiľ, SJ a kládol dôraz na blahoslavenstvá. Po katechéze na nich čakala posledná expedícia srdce a o niečo neskôr program s názvom Quo Vadis. Ide o tanečnú verziu piesne Quo Vadis od svetoznámeho skladateľa Piotra Rubika. Tancoval tanečný súbor ATak, pod vedením Pavla Danka.

Moderátori nám odhalili aj poklady našich bratov Poliakov, sú nimi sv. Faustína Kowalská a sv. Ján Pavol II. Radosť v srdciach, nám naladil náš hudobný hosť a famózny klavírny virtuóz, Richard Rikkon. Privítali sme medzi nami aj nitrianského biskupa Mons. Viliama Judáka, ktorý viedol modlitbu Korunky k Božiemu milosrdenstvu, s hudobným doprovodom Richarda Rikkona. "Dovoľte, aby som vám položil otázku. Zamýšľali ste sa nad tým, ktorá z Božích vlastnosti je najdôležitejšia? Je ňou milosrdenstvo," odpovedal si biskup Judák. 

Vystúpila aj Anna Kureková s Lukášom Konštiakom . Zaspievali pieseň Most dvoch sŕdc, ktorú zložil a naspieval Piotr Rubik. Do slovenskej verzie ju preložila Valéria Juríčková. O chvíľu na to odznelo pozvanie pre všetkých do Krakova na Svetové dni mládeže (SDM). Otvorili sme spolu Milosrdný rok - duchovnú prípravu na SDM v Krakove. Pri záverečnej svätej omši sa nám prihovoril hlavný celebrant Mons. Stanislav Zvolenský.

„Je dobré, že sme mali stretnutie v Aréne. Je to miesto súboja. To, čo nás skutočne poškvrní je to, čo vyjde z nášho vnútra - slobodné rozhodnutie pre niečo zlé. Aj my sa všetci nachádzame v prostredí, kde ten súboj prežívame a sledujeme. Naše stretnutie ukázalo veľké nadšenie pre čistotu srdca. Ďakujem za mladých ľudí s túžbou čistého srdca,“ povedal arcibiskup Zvolenský, ktorý sa spolu s ďalšími biskupmi na záver poďakovali stovkám dobrovoľníkov.

Fotogaléria

Národné stretnutie mládeže P15 2.8.

Komunikačný tim P15 / Simona Feldmanová 

Комментарии