História

Ukazujem 1 - 10 z 634 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

13. nedeľa v cezročnom období 2013

Liturgický kalendár

Utorok: liturgický sviatok Návšteva Panny Márie
Streda: liturgický sviatok sv. Tomáša, apoštola
Piatok: slávnosť sv. Cyrila a Metoda, slovanských vierozvestov
Budúca nedeľa: 14. nedeľa v Cezročnom období

Oznamy

Pozývame vás na oslavy Jubilejného roka 1150. výročia príchodu solúnskych bratov na Veľkú Moravu. Slávnostná sv. omša bude v piatok 5. júla o 10.30 hod. v našom farskom kostole sv. Cyrila a Metoda. Pri sv. omši požehnáme nové CD -čko, ktoré nahral spevácky zbor Coro Laudamus. Po sv. omši pôjde procesia ku kaplnke pri moste, kde posvätíme pamätnú tabuľu k úcte našich vierozvestov.

Prosíme tých, ktorí by boli ochotní napiecť koláče a slané pečivo, aby sa prihlásili v sakristii farského kostola.

Popoludní bude program osláv pokračovať v Mestskom parku v Hudobnom pavilóne. Od 15.00 zaznejú príhovory zástupcov katolíckej a evanjelickej Cirkvi a zástupcu mesta, po nich bude nasledovať divadelné predstavenie o príchode sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu a na záver o 18.00 hod. vystúpi so svojím programom dp. Ján Sucháň a pani Jana Kocianová. V prípade nepriaznivého počasia sa popoludňajší program presunie do kina Fontána.
Ostatné sv. omše budú tak ako v nedeľu, s výnimkou sv. omše na Trajane, ktorá nebude, lebo vás pozývame na slávnostnú sv. omšu do farského kostola.

V sobotu po večernej sv. omši sa v našom farskom kostole uskutoční v rámci osláv Jubilejného roka 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu a 20. výročia úmrtia majstra Eugena Suchoňa slávnostný koncert v podaní Danubia Octet Singers. Vstupné je dobrovoľné, podrobnosti nájdete na nástenke.

K 30. júnu končí v našej farnosti svoje pôsobenie náš p. kaplán Juraj Valúšek; odchádza za kaplána do farnosti Nové Mesto nad Váhom.

Od 1. júla prichádza do našej farnosti nový p. kaplán - volá sa Michal Kollár a prichádza zo Šale.

Tento týždeň máme prvý piatok nového mesiaca. Spovedáme ako obvykle, na Banke v utorok hodinu pred sv. omšou, v Kocuriciach v piatok pred sv. omšou.
Zapisovanie úmyslov sv. omší na mesiac november bude v Piešťanoch v pondelok, na Banke v utorok a v Kocuriciach v piatok vždy po sv. omšiach.

Prosíme dobrovoľníkov o službu byť v kaplnke počas adorácie (počas dňa), aby tam vždy niekto bol. Doterajší dobrovoľníci sa striedajú v jedno hodinových intervaloch. Prihlásiť sa možno v sakristii kúpeľnej kaplnky.

Zbor Dona Bosca pozýva na koncert do Šaštína. Koncert sa uskutoční v sobotu 6. júla o 14.30 hod. pred bazilikou Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Je to zároveň aj fatimská sobota; odchod autobusu bude o 13.30 hod. z Krajinskej cesty a o 13.40 hod. od Kostola sv. Štefana.

Pozývame Vás na púť do Krakova, Čenstochovej, Wadovíc a na Zebrzydowsku kalváriu od 26. do 28. júla. Cena je 77 eur. Prihlásiť sa možno v sakristii farského kostola, e-mailom alebo telefonicky. Kontakty a podrobné informácie sú na nástenke.

Farský úrad Moravany pozýva na národnú púť z úcty k sv. Cyrilovi a Metodovi na Kostelec - Ducové. Popoludní v piatok 5. júla o 15.00 hod. tam bude už tradične sv. omša. Podrobnosti nájdete rovnako na nástenke.

Pozývame Vás na koncert duchovnej hudby do Domu umenia v Piešťanoch vo štvrtok 4. júla o 19.00 hod. v rámci 58. ročníka piešťanského festivalu. Účinkuje komorný súbor Katolíckej univerzity v Ružomberku. Zaznejú diela z tvorby kremnického kantora z 18. storočia Antona Aschnera.

Gréckokatolícka liturgia bude bývať 1. a 3. nedeľu v mesiaci v kúpeľnej kaplnke v zmenenom čase o 7.30 hod.

Dnes po sv. prijímaní sme spievali ďakovné Te Deum ako poďakovanie Pánu Bohu za všetky milosti a dary udelené v tomto školskom roku. Pozývame žiakov, študentov, ale aj vyučujúcich ku sviatosti zmierenia, aby aj takto poďakovali Pánu Bohu za udelené dary a milosti, zakončili šk. rok s čistým srdcom, a rovnako tak vykročili do prázdnin s božou milosťou v srdci.

Dnes je zbierka tzv. Halier sv. Petra. Všetkým darcom vopred Pán Boh zaplať!

Oznamy pátrov jezuitov

 

Rodinná svätá omša,

ktorá býva v jezuitskej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie cez školský rok v nedeľu o 11.00 hod, je dnes poslednou. Počas prázdnin svätá omša nebude bývať.

Peter Sabol, farár