História

Ukazujem 1 - 10 z 634 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

2. pôstna nedeľa 2013

Liturgický kalendár

Budúca nedeľa: 3. pôstna

Oznamy

Liturgická komisia KBS vydala liturgické usmernenia k obdobiu „sede vacante“ Apoštolského stolca, od 28. februára 2013 od 20.00 hod. až do oznámenia o zvolení nového pápeža z ktorého vyberáme: V spoločných modlitbách veriacich vo svätej omši sa vynechávajú prosby za pápeža. Je vhodné pridať prosbu za vyvolenie pápeža. Nemodlí sa modlitba „na úmysel Svätého Otca“. Je vhodné sa namiesto nej pomodliť za vyvolenie pápeža. Celé znenie liturgického usmernenia je na nástenke a na našej internetovej stránke.

V tomto týždni máme 1. piatok mesiaca marca. Spovedáme ako obvykle.

Na 1. piatok mesiaca bude sv. omša o 16.15 hod. v kaplnke pri moste.

Zapisovanie úmyslov bude v piatok 1. marca po sv. omšiach, v Kocuriciach v nedeľu po sv. omši.

Gymnázium sv. Michala Archanjela v Piešťanoch oslávi vo štvrtok 28. februára 20. výročie založenia školy. Program sa začne sv. omšou o 9.00 hod. v Kostole sv. Štefana a bude pokračovať slávnostnou akadémiou v Kine Fontána o 11.00 hod. Pozývame všetkých rodičov, priateľov a absolventov školy.

Gréckokatolícka liturgia nebude budúcu nedeľu, ale až o dva týždne 10. marca. Zároveň duchovný správca gréckokatolíckej liturgie oznamuje, že sa bude prejednávať prípadná zmena času gréckokatolíckej liturgie v Piešťanoch.

Pozývame vás na púť do Šaštína v rámci fatimskej soboty. Odchod autobusu je 2.3. o 12.30 hod. z Krajinskej cesty a o 12.45 hod. od kostola sv. Štefana.

Aj tento rok pátri jezuiti umiestnili na ústredné miesto sanktuária veľký kríž, ktorý nám má pripomínať podstatu pôstneho obdobia – „Kto chce ísť za mnou, nech vezme svoj kríž, nech zaprie sám seba a nech ma nasleduje“.

Počas Roka viery (do 24. novembra 2013) možno získať v Trnavskej arcidiecéze úplné odpustky v prospech duší zomrelých za týchto podmienok: skutočné pokánie, svätá spoveď, sväté prijímanie, modlitba na úmysel Sv. Otca; účasť na aspoň troch kázňach počas misií (alebo duchovných obnov) alebo návšteva pápežskej baziliky, katakomb, katedrálneho kostola, a v Trnavskej arcidiecéze aj kostol sv. Mikuláša v Trnave, Jezuitský kostol v Trnave a dekanské chrámy (v Piešťanoch kostol sv. Štefana Uhorského a Jezuitská kaplnka Panny Márie Sedembolestnej). Podrobnejšie o odpustkoch na nástenke a na našej internetovej stránke.

Večernú sv. omšu v sobotu vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda majú na starosti členovia komunity Cenakolo.

Občianske združenie "Triezvy život" pozýva na 40-ty "Víkend nádeje - Triezvy život", ktorý sa uskutoční v dňoch 14. - 17. marca 2013 v Nitre - Lukov dvor č. 2 v Dome Srdca Ježišovho. Je určený pre závislých na alkohole a iných drogách ako aj pre tých, ktorí im chcú pomôcť. Prihlásiť sa treba čo najskôr. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

V rámci roka sv. Cyrila a Metoda pozývame vás na púť do rodiska svätcov Cyrila a Metoda do Solúna, v čase od 8. do 12. mája 2013. Cena je 280 eur. Zároveň navštívime aj mestá Sofia a Filipy. Prihlásiť sa treba do 15. marca v sakristii alebo na fare. Podrobnejšie informácie nájdete na nástenke a na našej internetovej stránke.

Cestovná kancelária AWETRAVEL pozýva na púť do Svätej zeme v dňoch od 12. do 19.4. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Peter Sabol, farár