História

Ukazujem 1 - 10 z 634 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

4. veľkonočná nedeľa 2014

Liturgický kalendár

Streda: liturgický sviatok sv. Mateja, apoštola
Piatok: spomienka sv. Jána Nepomuckého, kňaza a mučeníka
Budúca nedeľa: 5. veľkonočná nedeľa

Oznamy

Dnešná nedeľa je nedeľou Dobrého pastiera. Modlíme sa za duchovné povolania v duchu slov Pána Ježiša: "Žatva je veľká, ale robotníkov málo. Preto proste Pána žatvy, aby poslal robotníkov na svoju žatvu."

Ešte stále je možné zapojiť sa do petície za vypísanie referenda na ochranu rodín a manželstiev. Môžete tak urobiť aj vy pri východe z kostola.

Na budúcu nedeľu 18. mája o 10.00 hod. bude v našej farnosti slávnosť sv. birmovania, ktorú vyslúži pán arcibiskup Mons. Ján Orosch. Z tohto dôvodu sv. omša o 10.30 hod. na budúcu nedeľu nebude. Spoločný nácvik a sv. spoveď pre birmovancov bude v sobotu 17. mája o 9.30 hod. v kostole.

Budúcu nedeľu 18.5. bude o 15.30 ďalšie z otvorených stretnutí PN.CHVÁL. Tentokrát budú pn.chvály na Malej scéne Mestského kultúrneho strediska, Alexandra Dubčeka 27, Piešťany. Slovom nás príde povzbudiť poslanec Národnej rady a pedagóg Richard Vašečka. Témou chvál bude citát zo žalmu 133: “Aké je dobré a milé, keď bratia žijú pospolu.” Pozývame hlavne mladých, ale aj tých, ktorí ešte nemajú skúsenosť s modlitbou zvelebenia a chvály.

V sobotu 17. mája o 11.00 hod. bude stretnutie ôsmakov, v rámci prípravy na sv. birmovania, ktorú príjmu v budúcom školskom roku.

Po prvom stretnutí, ktoré malo veľký ohlas u manželov vás pozývame na druhé stretnutie manželov s podtitulom "...keď na vzťahu záleží". Uskutoční sa v piatok 16. mája o 19.00 hod. v Pastoračnom centre sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch. Hosťom - prednášateľom bude opäť p. Peter Záhoranský SJ. Témou je Sviatosť manželstva v každodennom živote. Opäť: nezáleží, či vaše manželstvo má 3 alebo 30 rokov. Stretnutie je určené každému, kto má záujem počúvať, poprípade diskutovať o otázkach dotýkajúcich sa každého z nás. Viac informácií je na internetovej stránke našej farnosti a na nástenke.

Z príležitosti Roka Sedembolestnej Panny Márie pozýva trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch všetkých veriacich Trnavskej arcidiecézy na púť do Národnej baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Púť  sa uskutoční v sobotu 17. mája 2014. Program začína  dopoludnia o 9.30 hodine modlitbou posvätného ruženca, pontifikálnou svätou omšou (hlavný celebrant Mons. Ján Orosch) a modlitbou zverenia pod ochranu Sedembolestnej Panny Márie. Popoludňajší program bude pokračovať duchovno-hudobným pásmom až do 16.00 hodiny.
Príďme sa spoločne povzbudiť vo viere.

Spoločenstvo Eucharistický plameň pozýva na modlitbu v piatok do kúpeľnej kaplnky o 19.00 hod.

Spoločenstvo Viera a Svetlo pozýva na sv. omšu v sobotu 17. mája o 13.30 hod. do kúpeľnej kaplnky.

DVD z oslavy Božieho milosrdenstva z minulej nedele si môžete objednať v sakristii kostola. Cena: 3 eurá.

Ešte stále je možnosť prihlásiť sa na púť do Prahy, ktorá bude v dňoch 12. -14. júna a to buď v sakristii kostola alebo na kontaktoch uvedených na plagáte. Cena je 117 eur.

Dnes je zbierka na seminár. Všetkým darcom vopred úprimné Pán Boh zaplať!

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Uvedenie provinciála do úradu

Dnes, v Nedeľu Dobrého pastiera bude v bratislavskom jezuitskom kostole Najsv. Spasiteľa slávnostne uvedený do úradu nový provinciál našej provincie P. Rudolf Uher SJ pri svätej omši o 11.00 hod. Prosíme o modlitby.

Faustínum

Túto nedeľu je o 15.00 hod v našej kaplnke stretnutie členov a sympatizantov hnutia Faustínum.

Petícia

Pokračujeme s podpisovou akciou: Petícia prezidentovi republiky na vyhlásenie referenda o podpore kresťanských hodnôt rodiny.

Dôležité upozornenie: podpisovať sa môžu iba občania SR, ktorí majú už OP. Treba vypĺňať čitateľne všetky kolónky bez skracovania, teda celé meno a priezvisko, dátum narodenia s napísaním dňa, mesiaca a celého roka, nielen posledných dvoch číslic, celej adresy bez skracovania názvov miest, námestí, ulíc... Nemožno podpisovať za nikoho iného. A podpisovať iba prednú časť s 10. menami. Prosíme všetkých, ktorí sa podpísali inak (na zadnú stranu hárku, či menej čitateľne, alebo neúplne, aby sa podpísali znovu, lebo ich doterajšie podpisy komisia vyradí zo sčítania. Prosíme nepísať čísla hárkov, tie sa budú vyplňovať až pred odovzdávaním.

Podpisové hárky si môžete vziať aj domov (prosíme, berte ešte nepodpísané, čisté) a dať ich popodpisovať aj vašim známym, ktorí zdieľajú podobné hodnoty, môžete si ich aj xeroxovať a posielať na adresu uvedenú dolu na hárku, alebo doniesť do sakristie. Vďaka.

Trnavská diecézna púť do Šastína

V sobotu 17. mája je celodiecézna púť našej diecézy do Šaštína. Príchod do Šaštína je určený na 9.00 hod, program začína ružencom o 9.30, pontifikálna sv. omša je o 10.30. Podrobnosti na plagátoch na nástenke a výveske.

SKŽ

Pátri jezuiti pozývajú na 3-ročnú duchovnú formáciu v rámci Spoločenstiev kresťanského života (CVX). Pozvaní sú: mládež i dospelí, slobodní, aj manželia (s podmienkou účasti oboch partnerov), ale aj rozvedení či znovazosobášení (ktorí nemajú možnosť pristupovať k sviatostiam).

Začiatok je v stredu 21. mája o 19.30 hod. v Kaplnke Sedembolestnej Panny Márie s následným pokračovaním v malých spoločenstvách nasledujúci týždeň.

Prihlásiť sa možno najneskôr do 18. mája 2014  v sakristii Kaplnky po sv. omšiach u pátra Leopolda Slaninku SJ.

Umenie Ducha

Pátri jezuiti pozývajú do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie k meditácii v rámci jubilejného 35. pokračovania projektu Umenie Ducha – Návrat súčasného umenia do chrámu. Od 10. mája tu predstavujeme dielo renomovanej slovenskej výtvarníčky Márie Filovej, ktorá nás pozývam k uvažovaniu o poslaní Panny Márie v našom živote. 

Týždeň modlitieb za duchovné povolania

Dnešnou nedeľou Dobrého pastiera končí týždeň modlitieb za duchovné povolania.

Peter Sabol, farár