« Späť

"mám ťa rada" vhod i nevhod

 

Viete, mám kamarátku, ktorá mi vie “mám ťa rada” povedať obzvlášť nevhod :).  A vyvádza ma tým z rovnováhy. Hlavne vtedy, keď sa jej práve ospravedlňujem, že som k nej bola odmeraná alebo protivná, či dokonca zlá. Alebo potom, ako sa celý deň sťažujem a som smutná a myslím si, že jej s tým na 100% určite idem na nervy.

Nápadne mi tým pripomína niekoho, kto mi hovorí “mám ťa rád” v ešte nevhodnejších situáciách…

Pozrime sa na tento verš: “Ale Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici. ” Rimanom 5, 8

Ako sa dokazuje láska? Presne tak, ako to robí moja Dorka :). Prečo? Pretože Biblia hovorí aj toto: “Predovšetkým majte vytrvalú lásku jedni k druhým, lebo láska zakrýva množstvo hriechov. ” 1 Pt 4, 8

Predovšetkým majte akú láskuVYTRVALÚ. Kedy láska môže ukázať, že je vytrvalá? Vtedy, keď sa proti nej postavia prirodzené prekážky… nezáujem, nervozita, protivná nálada, odporovanie, hádka a mnohé iné. Ako máme mať túto lásku? PREDOVŠETKÝM. Pred všetkým ostatným by mala mať prednosť. Prečo máme mať vytrvalú lásku jedni k druhým viac, než čokoľvek iné? PRETOŽE PRIKRÝVA MNOŽSTVO HRIECHOV.

A to, aby boli prikryté hriechy, je najväčšou Božou túžbou.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pane, nie je v mojej moci mať takúto vytrvalú lásku, no v Tvojej moci to je. Pane, prejav cezo mňa takúto vytrvalú lásku ku všetkým ľuďom, ktorých mi dnes postavíš do cesty, aby zakryla množstvo mojich hriechov. Pán vždy víťazí! Aleluja!
Odoslané 27.10.2011 6:49.
vďaka, Janka, toto som práve potrebovala čítať.
Odoslané 27.10.2011 7:43.
emoticon som rada, že padlo vhod ;). Boh vie, čo kedy treba. Ja zas potrebujem tú moju Dorku, aby som nezabúdala emoticon.
Odoslané 27.10.2011 7:45 ako reakcia na Otília Ferenčíková.