« Späť

3. Kríza

3. Kríza

Pieseň kríza vznikla úplne spontánne. Počas jedného víkendu sme na Animátorskej škole mali vyučovanie o kríze. Po tomto vyučovaní sme mali voľný čas. Kubko si sadol za klavír a začal hrať melódiu. Veľmi sa mi zapáčila, šla som si teda k nemu sadnúť.

Zrazu som zbadala text s vyučovaním o kríze na papieri, ktorý bol položený na klavíri. Vzala som ho a začala spievať do hudby, ktorú hral Kubko. Šlo to ako po masle. Text vyučovania sedel do hudby. Takto vznikla pieseň kríza.

Pieseň kríza je pre mňa takou pripomienkou toho, že byť v kríze nie je žiadna hrozná vec, aj keď sa to na prvý pohľad zdá. Nemusím reptať a šomrať, aké je to ťažké. Nemusím hľadať vlastnú cestu, ako z krízy von. Nie je to čas, kedy je Boh ďaleko. Je to pieseň o tom, že každá kríza prináša zmenu. Počas krízy máme právo uplatniť princíp Kráľovstva a ostať v dôvere v to, že Boh nás cez to prevedie a príde požehnanie.

Zároveň si počas krízy pripomínam, že pre Boha znamenám viac, než si viem predstaviť a čas krízy je čas, kedy môžem k Nemu ešte bližšie prísť. Túto pesničku som si spievala a počúvala mnoho krát počas mnohých kríz a ťažkých období, ktorými som prechádzala. Pre mňa samú bol text tejto piesne základom, ktorý som si pripomínala. Stála na ňom. Vždy som z kríz vyšla s tým, že som sa niečo naučila. Verím, že kríza nie sú ťažká a hrozná vec, ale je to čas, kedy môžeme byť ešte bližšie Bohu. Naučíme sa niečo, čo potom použijeme pri ďalšej kríze a preto pre nás nebude tak ťažká. Je to o zmene na to, že kríza nie je niečo ťažké, ale je to čas rastu a budovania.

Odkaz na song story piesne Kríza: https://www.youtube.com/watch?v=O-6WE29tUbs

Odkaz na samotnú pieseň Kríza: https://www.youtube.com/watch?v=c_yR7AWJiXQ