« Späť

Keď sú ženy na love

Keď sú ženy na love

27-ročná Laura sedí na oslave narodenín svojej maminy. Všetci dookola sa dobre bavia a Laura si užíva potešenie z prítomnosti svojej rodiny. Všade okolo je ruch komunikácie. Je veľmi rada, že môže tráviť čas so svojou rodinou, ktorú už dlho nevidela. Oslava narodenín prebieha v nádhernej reštaurácií, kde sa pohybujú aj ostatní zákazníci. Medzi nimi aj muži. Všade počuť rozhovory, keď tu zrazu počuť vetu: „Laura, pozri sa, ten by sa k Tebe vynikajúco hodil. Choď za ním. Nahoď sa a bež.“ Všetky oči sa uprú na ňu a nastane „trápne ticho“. Všetci čakajú, čo sa bude diať. Laura pozerá na množstvo očí. Čakajú, že sa zdvihne a „uloví“ toho muža. Ona má ale inú predstavu.

Poznáte to, žena príde do veku, kedy je už čas na vydaj alebo inak povedané „začnú jej tykať biologické hodiny“. Všetci okolo očakávajú, že si už konečne niekoho nájdete, že niekoho „uloví“. Začnú robiť nátlak svojimi otázkami a očakávaniami. Občas sú ľudia v okolí takýchto žien viac v strese ako samotné ženy, ktorých sa to týka. V tomto blogu budem písať o našom ženskom hone na mužov.

Neviem presne, kedy sa karty otočili a miesto toho, aby muži bojovali o nás ženy, bojujú ženy o mužov. Mne sa táto situácia absolútne nepáči a jednoducho mi to nesedí. Často to vidím vo svojom okolí. Ideme na nejakú akciu a rozprávam sa so žienkami. Ony idú na danú akciu s tým, že dúfajú, že niekoho ulovia. Prídu na akciu a už to začína. Röntgenovými očami prechádzajú po miestnosti a hodnotia mužov. Hodnotia, ktorý by bol potencionálne dobrý ako ich priateľ, manžel a otec ich detí. Celú akciu sú zamestnané len touto „úlohou“ a keď si nikoho nenájdu, odchádzajú z akcie sklamané. Nehovoriac o tom, že svojim lovom na mužov premeškajú to, čo mal na tej akcii pre nich pripravené Boh.

Sama to poznám. Dlhé roky som chodila na rôzne akcie so zmýšľaním: „Áno, toto je tá akcia, kde stretnem svojho priateľa.“ Väčšinou to tak nebolo a odchádzala som naozaj veľmi smutná a zranená. Nehovoriac o tom, že mi naozaj uchádzali veci, ktoré mal pre mňa pripravené Boh Otec. Takýmto „honom“ na mužov som žila asi 6 rokov. Až som sa po jednej modlitbe rozhodla pre zmenu zmýšľania. Rozhodla som sa, že prestanem mužov loviť a nechala som sa uloviť Bohom. Momentálne, keď prídem na nejakú akciu, tak nesondujem, ale som tam s Bohom. Som v prítomnosti mužov, ale nelovím. Dôverujem. Dala som Bohu do rúk môjho priateľa, manžela a ocka mojich detí. Verím Bohu, že On ma dokonale pozná a vie, ktorý muž je ma hoden. A tak čakám vo viere. Cítim sa v tom veľmi slobodne. smiley

Hlavným dôvodom, prečo by som „nelovila“ muža je tento. Keď ho budem naháňať teraz, budem ho naháňať do konca života. Toto naozaj nemám za potreby. Žiť doživotne s neistotou toho, či muž odomňa odíde by som nechcela. Chcem mať istotu a byť si vedomá, že je ochotný bojovať o mňa celý život v rôznych situáciách.

Preto Ti chcem povedať: „Nenechaj sa tlačiť okolím do niečoho, čo nechceš.Chápem, že ten tlak môže byť hrozný. Tie slová sú ťažké: „Kedy si už konečne niekoho nájdeš, skončíš ako stará panna, ostaneš na ocot.“ Tie slová nazývam zabíjačmi ženského srdca. Drahá žienka, máš právo na ten luxus neloviť muža. Máš právo nechať, nech muž bojuje o Teba. Dopraj si čas na rozmyslenie, či do vzťahu pôjdeš alebo nie. Nedávaj sa ľahko. Keď si nevážiš seba samú, ani Tvoj priateľ si Ťa vážiť nebude. Ak si slobodná, buduj teraz vzťah s Bohom, pýtaj si od Neho to, čo Ti teraz chýba. On Ti to naozaj veľmi rád dá. Chýba Ti láska, objatie, spoločný čas? On je tu, pripravený poskytnúť Ti všetko, čo teraz potrebuješ.

Preto chcem vyzvať každú žienku, ktorá je slobodná, má podľa sveta „už dosť rokov“: „nenechaj sa tlačiť okolím“. Si krásna a hodná toho, aby muž o Teba bojoval. Vyzývam Ťa k tomu, aby si nenaháňala a nelovila mužov. Uplatni spolu so mnou toto právo. Právo modliť sa za budúceho muža. Právo byť v prítomnosti mužov, ale nesondovať ich a neposudzovať. Pozývam Ťa do kroku do neznáma. Do kroku viery, že Boh sa o mňa postará aj v tejto oblasti.

Žehnám Ti lásku, vieru a dôveru.

Lenka – princezná svetla.   

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Odoslané 27.6.2015 8:28.
pekny clanok - este v nom opravit 1 drobnost: „začnú jej tYkať biologické hodiny“ - prepana, ved tie to ani nevedia :-)))
Odoslané 8.7.2015 23:28.
Výborné, Lenka. Trafila i do čierneho, už len aby si to tie, ktorých sa to týka, vzali k srdcu. Gratulujem, píš-máš na to!
Odoslané 9.7.2015 11:39.