Blogy

« Späť

Útok s kyselinou na kresťanského chlapca v Indii

Útok s kyselinou na kresťanského chlapca v Indii

16-ročného Nitisha Kumara minulý týždeň v severoindickom štáte Bihár napadli kyselinou, pričom mu spôsobili popáleniny na 60% tela.

Sestra obete Raja Davabi povedala pre  ICC, že k incidentu došlo o 6:30 ráno, keď Nitish odišiel z domu na trh. Takmer hneď po odchode Nitisha ho niesli späť s krikom do ich domu s popáleninami po celom tele viacerí ľudia.

Bola to strašná scéna, " povedala Raja, " začala som kričať a plakať pri pohľade na svojho brata. V tom čase mal hrozné bolesti a jediné, čo som mohla urobiť, bolo podeliť sa o bolesť tým, že som ho chytila za ruky . “

S pomocou miestneho duchovného bol Nitish prevezený na neďalekú kliniku, kde dostal lekársku pomoc, a potom ho poslali na špecializovanú jednotku pre popáleniny v indickej Patne.

Motivácia útoku je zatiaľ známa, kresťanská komunita má podozrenie, že ide o prácu protikresťanských aktivistov v dedine. Nitish Kumar, obeť, a jeho brat Sanjith Kumar pôsobia v cirkvi a organizujú každodenné modlitebné zhromaždenia.

Miestny duchovný pastier, ktorý požadoval anonymitu, povedal pre ICC: „To, čo sa stalo Nitish Kumarovi, je veľmi kruté, a vydesilo to kresťanskú komunitu v regióne. Zvýšilo sa protikresťanské cítenie a útoky proti kresťanom v tejto oblasti narastajú. Tieto útoky sú stále brutálnejšie, rovnako ako to bolo s Nitishom Kumarom . “

Otec obete, Bhakil Das, vysvetlil ICC, že jeho rodina pred dvoma rokmi konvertovala na kresťanstvo po vyslobodení od zlého ducha. Jeho synovia Sanjith Kumar a Nitish Kuma sa stali aktívnymi vodcami v miestnom zbore a viedli spoločenstvo vo svojom dome, kde sa pravidelne zúčastňovalo modlitieb takmer 25 ľudí.

Bhakil sa pri rozhovore s ICC rozplakal. Povedal: „ Nerozumiem, prečo sa to stalo môjmu synovi a kto to mohol urobiť, nikomu sme v našej dedine ani nikde inde neublížili. Bolí ma srdce, keď vidím svojho syna . “

Modlite sa, prosím, za Nitisha Kumara, aby mu Pán v tomto ťažkom období umožnil úplné uzdravenie a pokoj. Prosím, modlite sa aj za jeho rodinu, ako aj za všetky rodiny tých, ktorí utrpeli útoky kyselinou a iné násilné činy. Nakoniec sa prosím modlite za tých, ktorí prenasledujú cirkev, aby zažili skutočné uzdravenie a radosť, ktoré prináša prijatie Ježiša ako Pána.

Preklad z ICC

Foto: freesvg.org