« Späť

Sv. Otec František: Vykonaj skutočnú púť!

Sv. Otec František: Vykonaj skutočnú púť!

Vo štvrtok bol posledný deň celoslovenskej akcie nazvanej 40 dňová reťaz pôstu a modlitieb za kňazov, ktorú organizovalo spoločenstvo Modlitby za kňazov (v čase od 15.9. do 24.10.).

Ak si sa aj ty zapojil do tohto duchovného boja, mám z toho radosť. Som totiž presvedčení, že všetky obety a modlitby prinesú svoje ovocie. Kňazi, s ktorými som o pôstnej akcii hovoril, boli za ňu veľmi vďační. Ich poďakovanie ti týmto odovzdávam.

Prežili sme v zjednotení za dobrú vec 40 požehnaných dní. Ak ťa to naštartovalo v úsilí pomáhať kňazom a máš túžbu v tom aj ďalej pokračovať, zostaň v spojení cez web so spoločenstvom Modlitby za kňazov - www.mzk.sk.

Len nedávno, na sviatok sv. Lukáša, pápež František povedal:

„Často počujem, že sa robí púť do svätyne Panny Márie, sv. Františka, sv. Benedikta... Púte! Ale som zvedavý, či my kresťania máme chuť urobiť jednu návštevu, bude to skutočná púť! Do tých sanktuárií svätosti a apoštolskosti, ktorými sú opatrovateľské domy pre starých kňazov a rehoľné sestry?“ (zdroj: Rádio Vatikán 18.10.2013)

Poď aj ty zrealizovať výzvu pápeža Františka a urob si "púť" do niektorého "sanktuária svätosti a apoštolskosti". Môžeš ju vykonať napríklad v blížiacom sa advente. A nemusí to byť len do opatrovateľského domu pre starých kňazov. Viacerí starí a chorí kňazi bývajú po rodičovských domoch či bytoch. Stačí sa trochu zaujímať o to, kde takého kňaza môžem nájsť, kde býva. Napríklad spýtať sa svojho správcu farnosti.

Prejav lásku aspoň jednému chorému a staršiemu kňazovi.

Ďakujem. :-)

Ďalej
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým

Celý profil
Žime pre duše, buďme apoštolmi, zachraňujme najmä duše kňazov. Modlime sa, trpme za nich a v posledný deň nám bude Ježiš vďačný. - Sv. Terézia z Lisieux

Samuel patrí aj do:

Priatelia

Martin Lojek
Štefan Hrbček
S. Františka Čačková OSF
tomáš ján kuník
Brano Letko
Mária-Irma Danieliszová
Cyril Šebo
Mária Künzl
decembra 2
Eva Mikulová a Samuel Brečka sú teraz priateľmi.
13:32
Mária-Irma Danieliszová a Samuel Brečka sú teraz priateľmi.
13:32
Daniela Lajmonova a Samuel Brečka sú teraz priateľmi.
13:32
13:30
novembra 3
Martin Lojek komentoval príspevok od autora Samuel Brečka, blog Samuel, vďaka za úžasnú vec, ktorú ste zorganizova..., v Modlitby za kňazov.
9:23
Odoberať aktivity Samuel Brečka. (Otvorí sa v novom okne)