« Späť

Satanove našepkávania

Satanove našepkávania

Keď Bohu necháme priestor a diabla zaženieme pôstom, toto všetko privádza diabla do zúrivosti. Boh nás oslobodzuje od zla minulosti a Panna Mária nás uzdravuje a okrášľuje. Satan je zlostný! Panna Mária upozornila modlitbovú skupinu v r.1983: "Buďte opatrní, lebo satan zvádza všetkých tých, čo sa rozhodli zasvätiť sa Bohu. Bude im našepkávať, že sa modlia priveľa, že sa príliš postia, že majú byť ako ostatní mladí ľudia a vyhľadávať pôžitky. Nie - nech ho len nepočúvajú, a hlavne, nech ho neposlúchnu. Keď budú pevní vo viere, démon ich už nebude môcť zvádzať."

V tejto oblasti musíme byť uvedomelí.

Svätá Panna nám často vyčíta, že nie sme "nábožensky uvedomelí".

Čo urobí satan, len čo sa rozhodneme postiť sa?

Bude nám našepkávať: "Postiť sa dva dni v týždni? Veď to preháňaš! Budeš sa odlišovať od ostatných! Pozri, aký  máš v tieto dni biedny výzor, pozri, aký si bledý a chudý. Môžeš si dať rezeň, hoci je aj streda, určite ti to urobí dobre. Boh predsa nikdy nežiadal, aby si bol slabý a keď sa budeš postiť, oslabíš sa. Rob tak, ako ostatní, vidíš, oni sa takto neotravujú. Využi život, jedz, čo sa ti páči, uži si!"


Či azda Ježiš povedal čo len jediný raz v evanjeliu: "Robte tak, ako všetci?"

Nie!

Kresťanský život, to nie je robiť tak, ako ostatní, ale robiť tak, ako Ježiš.

Byť jeho žiakom, značí nasledovať Majstra všade, kde ide, a konať tak, ako on. Keď počujeme zvádzanie typu "rob tak, ako všetci ostatní", môžeme si byť istí, od koho to prichádza. Existuje dobrý spôsob, ako sa dať do rúk satanovi: stačí len robiť to, čo všetci ostatní. Pretože, čo robí SVET?


Keď nás satan zvádza, neurobme tú hlúposť, že mu budeme odpovedať. Keď nám satan hovorí: "Mal by si jesť, pozri, aký si poblednutý! A veď všetci jedia!", netreba mu odpovedať: "Ja sa chcem postiť! Ty sa skôr pozri sám na seba, aký si len ty krásny a zmizni!" Nikdy to neurobte! Nikdy netreba nadviazať dialóg so satanom.

Ak vás satan otravuje, treba sa obrátiť na Boha: "Pane, tamten rožkatý ma otravuje, urob čosi!"

Nikdy netreba nadviazať dialóg so satanom, lebo on je prešibanejší, ako my, zatiahne nás do dialógu a dostane nás do pasce.

Takto sa mu podarilo zviesť aj Evu v raji. Keby bola miesto dialógu so satanom povedala Bohu: "Pane, jeden had mi tu hovorí presný opak toho, čo si mi povedal Ty, čo mám robiť?" určite by z toho jablka nebola jedla!


Čo v našom prípade spôsobuje, že pôst prináša plody? Hlavne to, že sa postíme so srdcom.


Často v stredu, či v piatok ráno máme pokušenie, nebyť celkom spokojní, a hundrať.

Avšak, keď prijmeme ducha pôstu, tento chlieb života, táto láska k Ježišovi na prvom mieste, nám umožní postiť sa so srdcom, lebo Ježiša milujeme.


V r.1984 nám Panna Mária povedala: "Drahé deti, pozývam vás postiť sa so srdcom, s láskou. Prosím celú farnosť o pôst ako poďakovanie, lebo Boh mi dovolil zostať s vami tak dlho. Drahé deti, modlite sa a postite sa so srdcom."


Nech je náš pôst poďakovaním za Máriinu prítomnosť a taktiež za Eucharistiu.

(sestra Emmanuela, Pôst - prostriedok na uzdravenie a oslobodenie, krátené, na pokračovanie)

obrázok: http://rastohoger.files.wordpress.com/2012/04/chlieb.jpg

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Evka, vďaka za pripomenutie. Akosi sa moje pôsty pomaličky povytrácali. Povzbudilo ma to.
Odoslané 25.7.2012 7:09.
Také hojivé, upokojujúce, kolísajúce sú tieto príspevky o Panne Márii. Pomáha to naše pokánie si prehĺbiť, uvedomiť si jej zmysel a účinnosť. Veď pôst je stále aj pre zdravie človeka, nielen pre pokánie v odriekaní.
Odoslané 25.7.2012 7:17.
Ďakujem Vám obidvom! Panna Mária, naša milujúca Mamička vie, čo je pre nás to najlepšie. Isto ste ju veľmi potešili!
Čo sa týka mňa a pôstu, začínam ho opäť praktizovať, a teším sa z toho ako malé dieťa. Aj mňa veľmi oslovili tieto slová od sestričky z Medžugoria, dodávajú mi potrebné vedomosti, ale aj praktické rady, ako to nielen začať, ale hlavne, vydržať...
Nezabudnite si, prosím, čítať aj jej ďalšie pokračovania... Ave Mária emoticon
Odoslané 25.7.2012 16:53.
Máme poklady... v našej Cirkvi... len ich musíme použiť. Ja som tiež naletela na modernizmy, že pôst netreba a pod. Treba a súrne. Aj modlitby. Mne sa dokonca vysmial kresťan, že keby sa modlil všetky tie rôzne modlitby... Poviem vám, veru sa zasa začína modliť v niekoľkých (zatiaľ) kostoloch modlitba k Michalovi Archanielovi a k svätým... alebo za ochranu pred prírodnými živlami a podobné. Ve´d práve dnes zúri boj... som vďačná za modlitby svätých, samozrejme za megamodlitbu sv. ruženca aj za pôst. Vdaka Evka!
Odoslané 7.8.2012 20:49.
V dnesnej dobe sa osvedcili skor "kury na chudnutie"......... je to velka skoda ,lebo aj tu vidime ,ze dominuje telo nad dusou a duchom.Vdaka Evicka.
Odoslané 14.8.2012 15:00.
Dakujem za tento clanok,velmi ma povzbudilemoticonZdravas Maria.Skoda,ze dnes vladne vela ludom telo,len vonkajsi obal,zabudaju sytit dusu.
Odoslané 14.8.2012 17:40.