« Späť

Nebo, cieľ nášho života...

Zahĺbte sa, prosím, do slov Pána Ježiša, ktorý hovorí o nebi svojmu apoštolovi v knihe Evanjelium, ako mi bolo odhalené od Márie Valtorty. Slová, ktoré znejú ako hudba...

Pozri sa na nebo, Šimon. Vidíš na ňom hviezdy, hviezdičky a planéty rôznej veľkosti. Všetky žijú a žiaria skrze Boha, ktorý ich stvoril, a skrze slnko, ktoré ich osvecuje, ale nie všetky rovnako žiaria, a nie sú rovnako veľké. Aj v mojom nebi bude tak. Všetci vykúpení budú žiť skrze mňa a budú žiariť skrze moje svetlo. Ale nie všetci budú rovnako žiariť a nebudú rovnako veľkí.

Niektorí budú obyčajným hviezdnym prachom ako prach Mliečnej cesty. Budú to tí nespočetní, ktorí od Krista budú mať, lepšie povedané, budú vdychovať iba to neodmysliteľné minimum, aby neboli zatratení, a iba pre nekonečné Božie milosrdenstvo po dlhom očisťovaní prídu do neba. Iní budú žiariť viac a budú väčší, spravodliví, ktorí spojili svoju vôľu - všimni si: vôľu, nie dobrú vôľu - ,  s Kristovou vôľou a budú poslúchať moje slová, aby sa nezatratili.

Potom tam budú planéty, dobré vôle, ó,  nádherné! Zo svetla čistých diamantov a lesku rôznofarebných drahokamov - červená ako rubín, fialová ako ametyst, plavá ako topás, biela ako perly - z lásky zamilovaní až na smrť, kajúcnici z lásky, činorodí z lásky, nepoškvrnení z lásky.

A niektorí z týchto planét budú mojou slávou Vykupiteľa, budú mať v sebe rubínovú, ametystovú, topásovú a perlovú žiaru, lebo budú VŠETKO z lásky. Hrdinovia, ktorí budú túžiť po odpustení, že predtým nevedeli milovať, kajúcnici, ktorí sa budú sýtiť odčiňovaním hriechov ako Ester, ktorá skôr, ako sa predstavila Asuerovi, pomazala sa voňavkami, húževnatí, ktorí vykonajú v krátkom čase, čo im zostáva, to, čo neurobili v rokoch stratených v hriechu, čistí až po hrdinstvo, ktorí zabudli nielen v duši, a v zmýšľaní, ale aj v útrobách, že jestvuje zmyselnosť. Títo pre svoj mnohoraký lesk pritiahnu zrak veriacich, čistých, kajúcnikov, mučeníkov, hrdinov, askétov, hriešnikov. A pre každú z týchto kategórií ich lesk bude slovom, odpoveďou, pozvaním, ubezpečením...

Krásne, však? Ktovie, akým svetlom raz bude žiariť naša duša...

Predchádzajúci
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
mariu valtortu citam uz druhy krat. Tak velmi sa mi paci. :-) a budem ju citat este vela krat dovtedy kym ju nebudem poznata aspon tak ako novy zakon.
Odoslané 11.2.2012 16:39.
Milá Veronička, ja ju čítam prvýkrát, práve končím 2. diel...Je to vynikajúce Dielo, čítam ho pomaly, aby som si zapamätala čo najviac...Je tam toľko múdrostí, toľko lásky a pokory, a milosrdenstva, aké len môže Ježiš mať a Jeho Najsvätejšia Matka Panna Mária...Odporúčam ho každému si prečítať, nebojte sa, Duch Svätý vás povedie...
Odoslané 12.2.2012 15:30 ako reakcia na Veronika Florkova.
Žiť, usilovať sa žiť podľa učenia Ježiša Krista, podľa Božích prikázaní, to všetko smeruje k našej nádeji na život v nebi. O tom je naša viera. Márne je naše snaženie, keď nechápeme, že Boh je náš Otec, že Boh je láska a všetko čo stvoril pre svoje deti stvoril pre dobro človeka.

Ale, ako je napísané: "Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú." (1Kor 2,9)
Odoslané 17.3.2012 10:25.

Celý profil
Ž95,1 Poďte, plesajme v Pánovi, oslavujme Boha, našu spásu.

Eva patrí aj do:

Priatelia

Štefan Hrbček
Anna Lojeková
Martin Lojek
Ján Pankovčin
Robert Krett
Martin Majda
Marcela Bagínová
Eva Baranovičová
júna 19
Daniel Ruščák komentoval príspevok od autora Eva Vráblová, blog Bohu vďaka!....
12:22
októbra 21
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Rodičia, viete, čo si vaše deti kupujú na desiatu?.
15:19
mája 4
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Deti - ako plod manželskej lásky.
11:53
apríla 16
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:27
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:19
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Súcitíme.
12:13
apríla 12
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:43
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:39
apríla 10
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Milujem, milujem svoj život.
17:22
apríla 8
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších....
16:42
Odoberať aktivity Eva Vráblová. (Otvorí sa v novom okne)