« Späť

V novembri čaká Slovensko ďalší ročník Godzone tour

Projekt Godzone v tomto týždni predstavil verejnosti prípravy evanjelizačného turné, ktoré sa v roku 2015 uskutoční po siedmy krát. Odhaleniu plagátu a miest predchádzala aktivita s názvom „torucaching“ využívajúca princípy geocachingu. Do dobrodružstva pri hľadaní škatuliek s ukrytými časťami plagátu po celom Slovensku sa zapojili desiatky mladých ľudí. Spoločne vyskladali takmer všetky základné informácie o pripravovanom tour a čo sa im nepodarilo odkryť, to sa neskôr dozvedeli na sociálnej sieti.
Turné už tradične prebehne počas Týždňa cirkvi pre mládež, tohto roku v dátumoch 16. až 21. november. Tím projektu Godzone navštívi s evanjelizačným programom mestá Poprad, Košice, Žilina, Bratislava, Zvolen a Brno. Zvolen a Brno sú nováčikmi medzi mestami turné a do Žiliny sa tím vracia po troch rokoch. „Minulý rok prišlo na tour dokopy 16 000 ľudí a tohto roku očakávame, že ich bude zase viac. Preto ideme do väčších hál a zimných štadiónov. Zároveň sme hľadali mestá, ktoré sú strategicky rozmiestnené a máme tam aj dobré zázemie v lokálnych spoluorganizátoroch,“ približuje výber miest manažér turné Dávid Slavkovský. Turné bude po prvý krát aj za hranicami Slovenska. „Pre Brno sme sa rozhodli, pretože je to mesto, kde je veľa študentov, veľa mladých a kde študuje aj pomerne veľa Slovákov,“ dodáva Slavkovský.
Pripravované turné dostalo názov Generácia KIOBK: Zmena atmosféry. Je už štvrtým ročníkom, ktorý v sebe nesie posolstvo o generácii, ktorej ide o Božie kráľovstvo a tento krát bude jeho hlavným zameraním pozvať túto generáciu k zmene atmosféry vo svojich životoch. „Zmena atmosféry je témou, ktorú žijeme už od Godzone konferencie. Chceme hovoriť o tom,  že ak sme sa naozaj rozhodli byť generáciou, ktorá sa bude usilovať prinášať hodnoty Božieho kráľovstva, byť armádou, ktorá bojuje za svojho Kráľa a byť nezastaviteľnými a konať jedine v Jeho mene, musíme prinášať zmenu atmosféry v našich každodenných životoch. Okolnosti nás viac nemôžu ovplyvniť, ale my ako Boží synovia a dcéry máme prinášať pozitívnu zmenu aj uprostred tých najzložitejších okolností," predstavuje tému riaditeľ projektu Godzone, Július Slovák.
V najbližších dňoch sa projekt Godzone okrem príprav turné bude zameriavať najmä na Národné stretnutie P15, kde bude sprevádzať sobotnú vigíliu s názvom „Oni uvidia Boha...“.  „Je to pre nás niečo celkom nové a vidíme to ako veľké privilégium. Po prvý krát budeme s Godzone na takomto veľkom podujatí sprevádzať adoráciu a môcť sa zjednotiť s takým množstvo ľudí pri uctievaní pred sviatosťou,“ hovorí o účasti Godzone na P15 Ivan Petro a dodáva: „Zároveň sa už tešíme a pripravujeme aj na festival Campfest, kde budeme hrať počas druhého festivalového večera. Vždy je to pre nás skvelý čas svedectiev a spoločných modlitieb a vďaka celkovému zameraniu festivalu má Godzone program na tomto mieste vždy neopakovateľnú atmosféru.“ Na Campfeste sa bude premietať aj celovečerný film dokumentárneho charakteru Boh miluje Slovensko, ktorý tiež pochádza z produkcie projektu.
Projekt Godzone vznikol v roku 2010 a je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže. Okrem evanjelizačného turné sa každoročne venuje aj organizácii Godzone konferencie, misiám vo farnostiach a medzi birmovancami, prevádzkuje dva ročníky animátorskej školy Godzone school a prináša verejnosti videozáznamy z modlitebných stretnutí. Funguje prevažne vďaka príspevkom pravidelných alebo jednorazových podporovateľov a do jeho činnosti sa zapája aj veľké množstvo dobrovoľníkov. 
Ivana Šalgová

http://www.godzone.sk/

Pre MK Rastislav Mečiar