« Back

Ááá, s nikým nechodím

Ááá, s nikým nechodím

Minulý týždeň ma u nás v predajni jedného nemenovaného obchodného reťazca pozval chlapík na kávu. Ja som automaticky odpovedala: „Nie, ďakujem.“

 

Prečo som stále nezadaná aj keď boli rôzne pozvania na kávu a podobne?

S nikým nechodím už päť rokov od môjho prvého a vlastne zatiaľ aj posledného vzťahu. Podľa pravdy nebol veľmi úspešný. Dal mi síce mnoho, medzi iným aj lepšie spoznanie skvelého človeka, ale za príliš veľkú cenu.  A tak som sama. Som aj osamelá? Momentálne nie. Podľa pravdy boli obdobia, kedy som bola neskutočne zúfalá a v každom sympatickom chalanovi som videla lásku svojho života. A každý chalan, čo sa mi prihovoril po mne nekonečne túžil, teda aspoň v mojich očiach.

Nedávno som sa zhovárala s kamarátkou. Sedeli sme na kopci a vyhrievali sa na jesennom slnku. Ona práve prežívala nie veľmi šťastný vzťah, ktorý len pred chvíľou začal, ale už všetko spelo k jeho koncu.  Rozprávala mi o tom, že túži po niekom, na koho by sa mohla spoľahnúť v každej situácii a pre ktorého by bola úplne jediná – tá úplne najkrajšia, jednoducho pre ktorého by bola číslo jedna. Na čo som sa začala tak trochu „uchechtávať“, čo zvyknem robiť, keď ma niečo napadne, ale nechcem to povedať. Keďže ma už pozná, hneď sa ma spýtala: „No, čo ťa napadlo? Povedz.“ Na čo som jej odvetila, že nemôžem, lebo sa to týka Boha (keďže Mu neverí, nechce o Ňom ani veľmi počuť). Na čo si vzdychla a odvetila: „No, tak hovor.“ a ja som hovorila. Že práve to sa mi páči na Bohu, že som preňho jediná. Že keďže je Všemocný, nerobí mu problém byť stále pri mne a tiež, keďže ma nekonečne miluje, som preňho tým najkrajším stvorením a tým, že ma takto vidí On, sa mení aj môj pohľad na mňa a zároveň aj na iných, lebo si uvedomujem, že aj ich Boh vidí týmto spôsobom.

Je fajn mať takého Priateľa, no nie? Vie, čo je pre mňa najlepšie, a ak mu mám slúžiť „vo vzťahu“ či ako nezadaná, tak to už nejako zariadi.  

Drobná informácia na záver, s chlapíkom, čo ma oslovil v potravinách, už bola na káve moja sestra. Medzi prvými otázkami, ktoré sa jej počas večera spýtal boli aj, či vie upratovať a variť. Sestra sa s ním už nestretla. Mal by si dať radšej inzerát: „Hľadám gazdinú. Zn. Môžeme si vymeniť aj prstienky.“ Možno by bol úspešnejší.

Comments
sign-in-to-add-comment
Hľadám manželku. Stačí, že budem pre ňu ten jediný! emoticon
Posted on 10/31/11 4:54 PM.
Určite budeš, želám všetrko dobré emoticon
Posted on 10/31/11 6:41 PM in reply to Miroslav Čonka.
To bude text tvojho inzerátu? emoticon)
Posted on 10/31/11 10:49 PM in reply to Miroslav Čonka.
Ano bude emoticon emoticon emoticon Výstižný nie? Som sa nechal inšpirovať tvojim článkom Zuzka! Naozaj pekný a povzbudzujúci.
Posted on 11/1/11 10:55 AM in reply to Zuzana Komendová.
Si ho dám do Katolíckych Novín emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon
Posted on 11/1/11 10:56 AM in reply to Zuzana Komendová.
Jaj vlastne nie, to som zle napísal. Ja nechcem takú ženu pre ktorú budem jediný. Chcem takú, pre ktorú budem na druhom mieste po Pánovi Ježišovi. Ktorá by proste milovala viac Ježiša. Takú chcem, taká by bola najlepšia. Ale to takú asi nenájdem. Bo také sú akurát po kláštoroch. Ale nejakú musím si nájsť, lebo potom budem v celibáte do smrti a sám. emoticon
Posted on 11/1/11 12:31 PM.
Ja poznám práveže viac takých báb mimo kláštorov ako v kláštoroch.
Posted on 11/1/11 4:01 PM in reply to Miroslav Čonka.
Aaaale chlapci, veď založiť rodinu, vychovať pár malých miništrantov, spoločne s takou manželkou pre ktorú je viera tak isto dôležitá ako vám , môže byť krásne.
A nemyslite si, že slúžiť Pánu Bohu v rodine je ľahšie než v celilbáte !!!
Posted on 11/1/11 7:46 PM.
Pekne a pravdivo povedané.
Posted on 11/1/11 9:44 PM in reply to Jozef HORVÁTH.
Ešte počkaj nejaký čas, čo som si nejaké čítala tak veková hranica zúfalstva(?) začína až od 35 a vyššie.
Posted on 11/1/11 9:46 PM in reply to Miroslav Čonka.
Tak práveže nemám času emoticon emoticon emoticon fňuk a nechcem hovoriť prečo nemám času. Btw. poznám nejaké fajn ženy, ale tie sú odo mňa o dosť staršie a tak nemám šancu, lebo som proste decko pre nich. Škoda. A jedna sa mi zdá aj celkom fajn, ale tak to neviem ešte či je náhodou už zadaná, alebo nie, alebo čo. Dobrá vec je tá, že si ma všimla ako prvá, doslova prišla za mnou a pamätá si ma aj dokonca a všíma si aj to, že ako vyzerám a tak. Vyzerá celkom fajn, ale naša debata končí teraz pri pozdrave len emoticon Nie je čas sa baviť o niečom, ale musím skúsiť jednoducho. Stratiť nemám čo, maximálne to, že budem sám po zbytok života žiť v sľube celibátu. Ja nechcem žiť sám emoticon To je strašné. A tá viera, to je dosť dôležitá a podstatná vec. Jedine katolíčku čo žije aj svoju vieru, všetko ostatné ide bokom. A keď si to tak vezmem, je to blbá skupina pre mňa, lebo pôsobím jak naschvál nejakým frajerským namysleným dojmom alebo neviem jak. Jednoducho nepôsobím ako typ muža, čo by si taká žena ho vybrala. Je mi do plaču... Ešte nie som úplne zúfalý, ale za pár rokov ak nič nebude, tak budem úplne zúfalý.
Posted on 11/1/11 11:06 PM in reply to Zuzana Komendová.
Tak to ti závidím. Máš z čoho aspoň vyberať. Ja nemám z čoho a aj keď by bolo, tak to nemá šancu emoticon
Posted on 11/1/11 11:11 PM in reply to Peter Kocúr.
Nebuď zúfalý, Pán sa stará.
Posted on 11/4/11 9:45 AM in reply to Miroslav Čonka.
Nehovor že to nemá šancu. Čo tebe nie je možné nášmu Bohu je možné. A on má pre teba manželku ako dar pretože on vie čo potrebuješ a aká je pre teba najvhodnejšia. Ja som svoju priatelku nehladal nijak nasilu aby som len nebol sám ale som ju dostal od pána. Proste som vedel že to je ona aj ked som ju ešte nepoznal. Nehovorím že je to lahké. Ked je človek sám, zdá sa ze je všetko fain. No ked máš partnerku zistuješ nedostatky, obrusujú sa charaktery ... a to občas bolí. Ale je to krásne. Tak len ver. A Boh ti dá tú pravú uvidíš..
Posted on 11/4/11 11:28 AM in reply to Miroslav Čonka.