« Назад

Podeľme sa s chudobnými na P15

Počas P15 zažijeme niečo unikátne. Pokúsime sa o najdlhšiu šnúru s darovaným oblečením. Pripravili sme viac ako 2 km šnúry! Preto prosíme každého z vás, aby ste na P15 doniesli 1 ks čistého oblečenia, ktoré ste ochotní darovať chudobným. Pribaliť môžete aj nejaký štipec :)



"Prosíme, neprinášajte také veci, aké by ste sami neprijali, keby vám ich niekto dal. Vyzbierané šatstvo poputuje do Slovenskej katolíckej charity, ktorá ho starostlivo rozdelí tým, ktorí to najviac potrebujú," píšeme v prosbe, ktorá odišla každému zaregistrovanému účastníkovi. Ide o originálnu zbierku šatstva, ktorú chystáme v spolupráci so Spišskou katolíckou charitou. Uskutoční sa v piatok 31. júla 2015 na Nábreží Jána Pavla II. Zbierka sa uskutoční po úvodnom otváracom ceremoniáli, mladí sa budú môcť do nej zapojiť v symbolickom sprievode do Konkatedrály Sedembolestnej Panny Márie.

Nápad oceňuje i Spišská katolícka charita. "Je pre nás potešením, že organizátori vnímajú snahu pomáhať. Je veľmi chvályhodné, že aj mladí ľudia sú ochotní pomáhať núdznym," hovorí Ján Regeci zo Spišskej katolíckej charity, ktorá v Poprade a okolitých obciach vykonáva opatrovateľskú a ošetrovateľskú starostlivosť. V obciach Hranovnica a Vikartovce navyše prevádzkuje denné stacionáre a na starosti má i diecéznu lekáreň sv. Lukáša. Oblečenie bude podľa Regeciho určené pre farské charity, bezdomovcov, chorých a sociálne odkázaných ľudí a rodiny. "Zbierka šatstva bude zabezpečená z našej strany dvoma dodávkovými vozidlami a pripravenými vrecami na šatstvo. Následne bude oblečenie prevezené do našich skladových priestorov, kde bude v nasledujúcich dňoch triedené a distribuované ďalej," dodáva Regeci.

Komunikačný tím P15

Комментарии