« Назад

Rozlúčili sme sa aj my

So štyrmi záchranármi, ktorí zahynuli pri piatkovom páde vrtuľníka v Slovenskom raji, sa rozlúčili aj členovia centrálneho tímu Národného stretnutia mládeže P15 v Poprade. Pripojili sa k zástupu ľudí, ktorí sa dnes zhromaždili v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie, kde sa konala spoločná posledná rozlúčka so záchranármi.

Bohoslužbe slova predsedal spišský biskup Štefan Sečka, prítomným sa prihovoril ordinár Ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR František Rábek. V závere sa pridali i ďalší. Na rozlúčke sa zúčastnila rodina, priatelia a známi, desiatky kolegov, kňazov, dekan Anton Oparty i minister vnútra Robert Kaliňák. Na znak úcty krúžil v čase, keď z kostola vynášali telá nebohých, záchranársky vrtuľník ATE.

"Už o pár dní privíta mesto Poprad, z ktorého aj zosnulí záchranári vyrážali neustále do akcie, tisícky mladých ľudí z celého Slovenska. Chceli sme aspoň symbolickou účasťou na poslednej rozlúčke – za všetkých - vyjadriť našu spoluúčasť na tejto bolesti, ktorú teraz cítia rodiny pozostalých, ale aj veľkú úctu k ľuďom, ktorí zachraňovali životy aj za cenu svojho a k ich práci. Myslíme na zosnulých a ich príbuzných v modlitbe," hovorí kňaz Ondrej Chrvala, tajomník Rady KBS pre mládež a univerzity KBS, ktorá podujatie chystá s tímom dobrovoľníkom a organizačným tímom. Na rozlúčke sa zúčastnil spolu s ďalšou členkou centrálneho tímu. Zanechal i odkaz do kondolenčnej knihy, ktorú vystavili na Mestskom úrade. "Odovzdávame v modlitbách Pánovi vás i vaše rodiny," napísal Ondrej Chrvala, hlavný zodpovedný za Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade (31. 7. - 2. 8. 2015).

Tím P15 pozval k modlitbe za tých, ktorí prišli o život pri výkone ich služby, ako aj za ich príbuzných, krátko po tragédii. "Milí mladí, spojme sa v spoločnej modlitbe. S bolesťou v srdci sme prijali správu o leteckej tragédii v Slovenskom raji. Posielame hlbokú sústrasť rodinám, ako aj uistenie o našich modlitbách za všetkých, ktorých sa táto veľká tragédia týka. Odpočinutie večné daj im, Pane. A svetlo večné nech im svieti. Nech odpočívajú v pokoji," uviedol kňaz Pavol Hudák, rektor Domu Anky Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom, ktorého dobrovoľníci chystajú už od pondelka 27. júla 2015 prípravný týždeň pre dobrovoľníkov P15 v Poprade.

Komunikačný tím P15
Snímka: Horská záchranná služba

Комментарии