Blog

« Späť

Moji priatelia homosexuáli a moje referendum

Moji priatelia homosexuáli a moje referendum

Medzi mojimi priateľmi sú dvaja, ktorí majú homosexuálnu orientáciu. Veľmi dobre spolu vychádzame, jedného poznám od malička, druhého som stretla až v dospelosti. Sú to dobrí, otvorení ľudia a ja patrím medzi málo tých, ktorí o tejto ich skutočnosti vedia.

Vždy začneme o hocijakých problémoch- homosexualite, rozvode, nevere, ... hovoriť  a najmä myslieť inak, ak sa to zrazu týka vašich najbližších- človek zjemní tón, má pochopenie a je postavený pred ultimátum znova premyslieť, či je naozaj všetko tak, ako si o tom myslel pred tým... A tu je potrebné podotknúť jednu vec – ak sa pravda prispôsobuje tomu, čo by nám práve najviac sedelo, prinesie nám to ešte omnoho viac trápenia. Tento princíp „prispôsobivej a mnohopočetnej“ pravdy môže upokojiť na chvíľočku, ale prinesie o to väčší nepokoj neskôr.  Božie Slovo hovorí, že „pravda nás oslobodí“.

A toto platí aj v tomto prípade- záleží mi na týchto dvoch priateľoch, a preto im hovorím pravdu a povzbudzujem ich k návrate k uzdravenej identite, o ktorom vieme, že je možný. Nie je jednouchý, nie je jednorázový, pre mnohých je bojom na celý život- ale vydať sa cestou homosexuality je cestou, ktorá im NIKDY neprinesie slobodu, pokoj, spokojnosť, skutočnú radosť.

Rodičia nikoho z nás si nemohli “ vyklikať“, aké pohlavie pre svoje dieťa chcú- rozhodol o tom náš Boh- ten ktorý nám dokonca necháva právo vziať si život, nám nedáva žiadnu možnosť zmeniť Jeho rozhodnutieo našom pohlaví. Človek nedokáže zmeniť svoje DNA na XX či XY. Je možno na mieste prestať Ho spochybňovať ... a vydať sa cestou späť k Jeho plánom o našom šťastí. Sme múdrejší ako On a vidíme ďalej a v širšom kontexte ako On ?

„Bohu nie je nič nemožné“ a „ Všetko môžeme v tom, ktorý nás posilňuje“.  Náš Boh je skutočný- je mocný a milujúci- a hoci mnoho vecí v našom živote nejde ľahko, nikdy nás nenecháva samých a z každej nás dokáže zachrániť. Veď nám prisľubuje: „Spravodliví majú utrpení veľa, ale Pán ich vyslobodí z každého.“ V túžbe pomôcť homosexuálne orientovaným ľuďom nepočítajme iba so svojimi obmedzenými silami- postavme sa na cestu spravodlivosti a Pán nás aj ich vyslobodí.

Prvý zo spomínaných priateľov má asi tretieho partnera a rozhodol sa ísť cestou transsexuála - plánuje kompletnú operáciu všetkých pohlavných znakov spolu s hormonálnou podporou, druhý pôjde na referendum a označí 3x Áno, pretože ako mi raz povedal: „ To, že to tak (homosexuálne) cítim, neznamená, že je to tak správne. Nemyslím si, že táto moja túžba je Božia.“ ...a rozprávali sme sa o túžbe byť neverný, mať neskutočný majetok, aby mi závideli mnohí, chcieť dobre iba pre seba...  

Homosexualita sa týka mojich priateľov- a dobre som si premyslela, či môj názor a postoj je správny a pravdivý . Pôjdem a označím 3x Áno v referende za rodinu.