Blog

« Späť

Valentínske tipy a triky pre krásne žienky a statočných rytierov

Valentínske tipy a triky pre krásne žienky a statočných rytierov

Hoci na poslednú chvíľu, nenechajme si ujsť príležitosť špeciálne vyjadriť tomu druhému, že nám je vzácny a hodný aj nášho úsilia :)

Čo pripraviť pre žienku

Žena isto ocení, keď ju vopred upozorníte, aby nič nechystala na poobedie či večer, keďže vy už pre ňu čosi pekné chystáte. Máte tak špeciálne body za to, že ste nielen nezabudli, ale dokonca plánujete!

A čo vlastne plánujete ? No napríklad:

ONLINE: Spoločnú adoráciu, sv.omšu či modlitbu, pri ktorej sa poďakujete za dar Vašej partnerky, manželia si môžu obnoviť manželské sľuby, môžeme poprosiť o požehnanie a ochranu pre náš vzťah.

Dobré jedlo, pitie a hudba podľa vlastného výberu- donáška z pizzérie, hotový múčnik zo supermarketu...kto má danosti -skutočne sa počíta vlastnoručne pripravená romantická večera J

Za bežných okolností by sme zvolili :Kino, divadlo, galéria, plaváreň, prechádzka, malý výlet ( na miesto, kde ste sa spoznali, miesto zásnub, reštaurácia, v ktorej ste mali svadbu, miesta, kde ste ešte nikdy neboli ...), bowling, biliard, nočné lyžovanie, ak je športovým fanúšikom futbalový, hokejový, volejbalový, basketbalový zápas, výlet lanovkou, lezecká stena... Tentokrát bude musieť stačiť prechádzka, domáce kino na počítači :), spoločenské hry, prezeranie spoločných fotiek, plánovanie, kam by sme radi v budúcnosti spolu šli :)  

Malý darček s nápadom- aby žena cítila, že to nie je preto, že sa to robí, ale že ju chcete potešiť- kvet, kniha, CD, kozmetika, bižutéria či malý šperk- zvlášť pre tých, ktorí sa plánujú zasnúbiť :) , zarámovaná spoločná fotka, fotodarčeky(hotové budú zväčša do 2h)- puzzle, hrnček, magnetky, kľúčenka, vankúšik, vkusná čokoláda alebo bonboniéra, plyšové alebo živé zvieratko..., super romantické sú vami zložená pieseň, báseň, upečený koláč J, vytvorená pohľadnica, prezentácia s fotkami, ozdoba na krk z dreva, terakoty...    To všetko ešte stále stihnete J

Čo pripraviť pre našich rytierov

Ak Vás Váš milý ešte nepredbehol, dajte mu vedieť, že na večer už čosi chystáte a podľa možností a schopností pripravte chutné jedlo s parádnym prípitkom a nežnou ženskou rúčkou ho naservírujte pekne a romanticky ( zeleninu ovocie, omáčku môžete naservírovať v tvare srdca. K tomu nesmie chýbať dobrá hudba, sviečky a krásna hostiteľka :) 

Zatiaľ čo my, ženy, by sme dookola počúvali, ako nás muži milujú, mužom sa zas nezunuje počúvať o tom, za čo si ich vážime a prečo sme vďačné za to, že ich máme. Skúsme si spomenúť, čo sme spolu prežili a vyjadriť našu vďačnosť za to, kým pre nás sú.

Môžeme to napísať do pohľadnice alebo na koláč, napísať na jednofarebný hrnček farbou na keramiku, farbou na textil nakresliť/ napísať na tričko, urobiť fotomontáž

Aj muži majú radi dary :) Najmä ak sú k veci, praktické, často štýlové, chutné, originálne i také, ktoré chce mať každý. Možno prekvapíte predplatným odborného časopisu, boxom na náradie alebo samotným náradím,  knihou, štýlovými manžetovými gombíkmi, lístkami na športový zápas kupónom na umytie a navoskovanie auta, lístkami na sci-fi, akčný, dobrodružný alebo historický film, permanentkou do fitka, zápisom na spoločenské tance. Z pochúťok pre „sladkomilných“ zaboduje čokoláda, štrúdľa, marlenka, puding, bábovka, horúca čokoláda, „slanomilní“ ocenia syrové korbáčiky, parenicu, klobásku, štrúdľu na slano, extra veľké čipsy...

 

Veľa požehnania a pekný deň Sv.Valentína

  

  

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Milé, páči sa mi to.Vďaka za tipy.
Odoslané 13.2.2014 23:20.
Aničku som poprosil uverejniť aj tento príspevok, lebo my chlapi máme radi veci praktické a to veru lepší postup pre navodenie krásnej chvílky som nenašiel. Samozrejme, ideálne je k tomu pripojiť aj duchovný rozmer, bez ktorého by to nešlo a ten nájdete v predošlom Aničkinom blogu.
Odoslané 14.2.2014 8:47.