« Späť

Moja modlitba proti vojne v Iraku - svedectvo

 

 

Moja  modlitba na Nám. SNP v Bratislave za okamžité zastavenie vojny v Iraku  .

 Za pár dní bude tomu 10 rokov , čo začala vojna v Iraku. Ako si ma náš Pán vtedy použil, dovolím si dať o tom svoje svedectvo.

V noci 28.3.2003 v deň konania manifestácie proti vojne v Iraku  na Námestí  SNP  v Bratislave, mi bola zjavená modlitba, ktorú  som mal tam  predniesť.

Bol som znovuzrodený len 3 týždne.  V živote som sa nikdy  verejne neangažoval ,  nerečnil   a  Božie slovo som  hlbšie  nepoznal.   Bol  som veľmi prekvapený  a hlavne   manželka, že ma Boh takýmto niečím , pre mňa priam  mimoriadnym poveril.

Keď som prišiel  o 17.OO  hod na nám. SNP,  púšťali  arabskú hudbu , viali arabské zástavy, moslimky držali  fotografie obetí  z  prvých dní  vojny .  Prítomných  bolo   cca  150 ľudí z toho asi 100 arabských spoluobčanov   a tri televízne štáby. O tom, že manifestáciu budú organizovať arabskí spoluobčania som nevedel, ani  v Božom hlase som to nepočul.

    Známy, ktorý ma tam stretol ma upozornil, že tu bude tiecť krv, keď svoje posolstvo prednesiem  aby som od toho ustúpil  a on sa išiel radšej  schovať.  Čo som mal robiť, keď  som vôbec nepochyboval , že je to Božia vôľa, aby som túto modlitbu predniesol..

 Keď som prišiel  za organizátormi a spýtal som sa, či sa bude rečniť, povedali mi, že nemá kto. Keď som im povedal, že ja chcem rečniť,  pýtali sa ma či to mám proti vojne. Povedal som, že  áno,  ale dodal som,  je to modlitba.  A oni.  Kresťanská  ?  Áno.    Takú si tu my neprajeme.  Nechal som im nahliadnuť do  tejto mojej pripravenej modlitby a  povedal som, že je potrebné aby  tu dnes zaznela.  Za pár minút prišli za mnou  dvaja moslimovia  a pozvali ma rečniť.   I keď som  s rečnením  nemal žiadne skúsenosti , cítil som  silnú  Božiu  prítomnosť / ochranu/ čo mi dodávalo smelosť , ráznosť a odvahu .

 

                                     Dobré odpoludnie.

 Nakoľko dobre poznám silu modlitby , som  otcom a starým otcom, nie je mi nijako ľahostajná  terajšia situácia v Perzskom zálive, dovoľujem si vám predniesť modlitbu. Prosím o porozumenie a o aktívnu účasť na modlitbe.

       Drahý nebeský Otec, my ťa pokorne prosíme ako Stvoriteľa neba i zeme,  aby si mocnou rukou zasiahol proti terajšiemu zlu vo svete, čo zabíja nevinných ľudí,  ničí prírodu,  ničí kultúrne pamiatky, dedictvo civilizácie medzi Eufratom a Tigrisom.   

       V mene Ježiša Krista vyzývam vás temnosti zla : satan, diabol lucifer, ahrimam  opustite  tento svet, krvou Kristovou a Jeho ukrižovaním ste boli porazení. Nemáte právo deštruktívne vstupovať do vedomia ľudí, ničiť  tento svet.

Odíďte , odíďte, odíďte do priepasti ,odkiaľ ste prišli !!!

 Jediný víťaz v tomto svete je Syn živého Boha, Ježiš Kristus !!!

    Nebeský  Otče, my Ti ďakujeme, že nás počuješ, keď ku tebe voláme.  Prosíme Ťa, aby si ľudí,  ktorí rozhodujú o dianí v tomto svete, naplnil  Tvojou múdrosťou, spravodlivosťou, láskou ku všetkým, a najmä túžbou hľadať  Tvoju vôľu.

    Drahý Otče, zbav ich egoizmu, nenávisti a všetkého zlého, čo sa protiví Tvojím očiam.

    Drahý Duchu Svätý, naplň srdcia všetkých nás ľudí láskou, aby sme mali si silu navzájom odpúšťať. Brat bratovi, národ národu, aby nie nenávisť, ale láska , pokoj, radosť,  nádej, dobrota, žičlivosť vládla v nás, lebo len tak sa dokáže premôcť zlo. Ináč  by sa zlo vo svete stupňovalo, načo čakajú sily temnosti ako obchádzajúci revúci lev.

   Bože náš , obdar nás svojou múdrosťou  a poznaním. Nech sa pretvárame tým, ktorý za naše hriechy zomrel, Ježišom Kristom, naším spasiteľom. Hovorme o pokoji,  horlivo sa modlime.  Nesme pokoj a lásku vo svojich srdciach.

 Drahý Otče,  žehnaj nás vo všetkom, čo robíme, nech Tvoja Božia milosť je na nás .  Amen

 

  Po skončení  tohto prejavu bol dlhý potlesk.   Božia prítomnosť  bola tak silná, že mnoho moslimov začalo plakať a kľakať si.  Naproti mi vyšlo 5 moslimov, objali ma a ďakovali mi, že sa  našiel   niekto zo Slovákov, ktorý  rečnil   za nich.   Pýtali sa ma,  kto ma vyslal s týmto prejavom / vláda, strana/. Keď  som im povedal, že nikto,   že som len  poslúchol  Boží  hlas,  boli  prekvapení a tak dojatí, že pokľakli a ďakovali Bohu, že na nich  i teraz myslí, keď  im  vo vojne ich spoluobčania  zomierajú.

   S  odstupom času svet  konštatuje, aká bola zbytočná, najmä  tie tisíce obetí.

 Že vojna mala  dopad   na súčasnú   ekonomickú krízu / kvôli záujmom o  ropu/  sa nedá  spochybniť. 

 Škoda  pre ľudstvo, že  média  si tohto Božieho posolstva o okamžitom zastavení vojny  i napriek mojej snahe   vôbec nevšimli.

Súčasná ekonomická kríza nemusela byť tak pre mnohých ťažká.

 Už sme si akosi zvykli neplniť Božiu vôlu.                                     

               

 

 


 

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Máme čo doháňať. Nevieme si byť bratmi ešte ani vo vlastných rodinách, v Cirkvi, preto ma neprekvapuje že ani s moslimami nie.To je už vysoká škola lásky a porozumenia. Všetko, čo je iné, ako to, čo poznáme, dávame ďaleko od seba. Vďaka za svedectvo aj za modlitbu!
Odoslané 23.3.2013 14:49.