Blog

« Späť

Zradení

Zradení

Žiaľ, občas musím vidieť úžasných ľudí trpieť. Oni verní, hlbokí, úprimní ostali zranení, zradení...sami. Nedokážem vstúpiť do tej samoty. Je to tá, ktorej chýba životný partner, miesto, kde patrí iba on či ona a aj dobrí priateľ a priateľka je tu primálo.

Neplatia o nich definície o „nevhodných typoch do vzťahu“- majú všetko, čo je potrebné – chýba im len – verný partner. Investovaný čas, hlboké túžby a rozplynuté nádeje... Môže sa stať, že niekto, kto vám bol „súdený“, „darovaný zhora“ si život s vami jednoducho nevyberie? Obávam sa, že „vďaka“ jeho slobodnej vôli je to možné: že sa rozhodne nevidieť ten drahokam a jednoducho ho obíde, že jemu či jej „pasujú“ iné zvyky a iné mravy, že zabudne na vďačnosť a začne vás brať ako samozrejmosť. Ale nedajte sa pomýliť. Hoci to urobili, rozhodli o svojom šťastí – no nie o vašom. Zradili vás – ale nedokážu zmariť krásny Boží plán, ktorý má Boh s vami. Veru – Božia vôľa nebola, aby Jozefa predali jeho bratia ďaleko do Egypta. Jeho vôľa vždy bola, aby z Jozefa bol veľký muž. Zrada, ktorú Jozef zažil nijako nedokázala zmeniť zámer, ktorý s ním Boh mal. A aj nám všetkým Boh hovorí: „Veď ja poznám zámer, ktorý mám s TEBOU. Sú to myšlienky pokoja a nie súženia- dám Ti budúcnosť a nádej.“ Jer 29,11 Hoci ťa niekto hrozne neférovo zradil, možno len predstieraním, že ani nie si alebo že vaša minulosť neexistuje, neuver klamstvu, že nie si dosť... alebo si príliš.... Si úžasný Boží výtvor hodný lásky, úcty a obdivu a Boh sa postará o to, aby k Tebe priviedol niekoho, kto si to bude plne uvedomovať a bude chcieť chrániť tvoje srdce. Ako to viem? Lebo On sa nedokáže pozerať na neprávosť, ktorá sa Ti deje a od momentu tej hroznej  zrady mal už vymyslený záchranný kompenzačný plán. Ty odpusť, nechaj ísť a vykroč v slobode do nového života. Čaká na Teba.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
"Ďakujem, detičky moje, za lásku, ktorú máte k druhým. " http://www.incamminoconmaria.it/slovacco-25.html
Máriini pútnici sú zvláštnou skupinou. Spolu sa modlievame svätý ruženec, meditujem posolstvá, prakticky sa však nepoznáme. Pýtal som sa, že či takéto spoločenstvo má zmysel. Potom som videl jeden dokument o kartuziánskych mníchoch. Ani oni sa vzájomne do hĺbky nepoznajú. Slová, ktoré som tu hore napísal, mi dali svetlo. Konať dobro. V spoločenstve, v práci, vo vzťahu. Dokonca vo vzťahu, keď som začal pozorovať, čo má moja manželka rada, a konať podľa toho, náš vzťah sa upevnil. Kde načerpať? Spoločná modlitba svätého ruženca, nedeľná hodinová adorácia ( chodievame do mesta Jesi, kde je v kostole pred divadlom vystavená Sviatosť Oltárna 24 hodín denne. Mnohí si to zobrali, ako týždňovú povinnosť.) je obrovským zdrojom sily pre nás lajkov žijúcich v manželstve. Kto chce, čas na spoločnú modlitbu si nájde. Tak, ako si nájde čas na obed, či na sprchu.
Odoslané 20.7.2017 18:34.