Vitajte

Milí návšteníci webových stránok rímskokatolíckej farnosti Stará

Ľubovňa. Na týchto stránkach vám prinášame informácie o dianí vo farnosti.

 

Ak by ešte niekto chcel prijať sviatosť zmierenia, pretože iba teraz prišiel domov z cudziny a podobne, tak bude ešte možnosť na Veľký piatok a na Bielu sobotu vo Farskom kostole o 8:30.  

 

Farské oznamy na KVETNÚ nedeľu B

Farské oznamy na 5. pôstnu nedeľu B

 

 

 

Liturgia domácej cirkvi na Advent a vianoce 2023

 

Pán biskup František pozýva diecézu k rastu vo viere aj cez pastoračnú aktivitu 

JEŽIŠOVA CESTA DO EMAUZ

 

 

Úradné hodiny v dôležitých záležitostiach

PONDELOK - PIATOK: 9.00 - 11.30, 13.30 - 15.00

SOBOTA: nestránkový deň (krstné a sobášne náuky)

NEDEĽA, PRIKÁZANÉ SVIATKY a PRVÉ PIATKY: nestránkový deň

 

Ostatné záležitosti prosíme kontaktovať telefonicky: 052/432 25 00 alebo emailom: stara_lubovna@kapitula.sk  Ďakujeme za pochopenie.

 

 

Všetky farské oznamy sa zobrazia TU.

 

Správa o priebehu reštaurátorskej realizácie, použitý postup, technológia a
materiál.

 

OTÁZKY PRE BIRMOVANCOV

sv. prijímanie v nemocnici SLUZBY

Nové termíny manželských stretnutí

domanželstva.sk

 

Vzájomnú komunikáciu môžu podporiť KONTAKTY na kňazov farnosti.

Na stránke sú informácie pre snúbencov, ktorí chcú vstúpiť do kresťanského manželstva, pre rodičov, ktorí sa tešia z maličkého človiečika a chcú ho pokrstiť a tiež pomoc pre tých, ktorým zomrel niekto blízky a potrebujú vybaviť pohreb.

 

Môžete sa na tejto stránke zaregistrovať, podľa pravidiel systému "mojakomunita.sk". Získate tým prístup do diskusie pri článkoch a k veciam, ktoré nevidia neregistrovaní užívatelia.

 

Дневники

« Назад

Nedeľa Katolíckej univerzity

Vážení priatelia, Katolícku univerzitu v Ružomberku doteraz úspešne absolvovalo viac ako 111-tisíc mladých z celého Slovenska.

 Dnes pôsobia medzi vami ako učitelia, zdravotníci, ošetrovatelia, novinári, psychológovia, ale aj teológovia a kňazi. Boli poslaní pomáhať budovať civilizáciu lásky.1 Verím, že naši absolventi toto jedinečné poslanie napĺňajú a všade tam, kde sú, vnášajú ducha pokoja, porozumenia a pokory.


Práve pri tohtoročnej Nedeli Katolíckej univerzity v Ružomberku, ktorá sa z rozhodnutia biskupov slávi vždy v poslednú januárovú nedeľu, zvlášť myslíme na našich absolventov. Prajeme im, aby nezabudli na to, odkiaľ vyšli, a aby ich život stál na pevnom základe, ktorým je Kristus – Cesta, Pravda a Život.


Na našej alma mater pripravujeme založenie klubu absolventov. Myslíme si, že dňom ukončenia štúdia by nemalo končiť ani štúdium, ani ďalšie vzdelávanie, a rovnako by sa promóciou nemal pretrhať vzťah medzi absolventmi a vysokou školou, ktorá ich vyštudovala a vychovala. Radi by sme s našimi absolventmi nadviazali a neskôr prehĺbili intenzívne vzájomné kontakty.


Katolícka univerzita v Ružomberku je najvyššia katolícka vzdelávacia inštitúcia na Slovensku. Naďalej sa odvažujeme prosiť o vašu podporu a priazeň, no predovšetkým o vaše modlitby, ktoré potrebujeme pre naše osobné ľudské príbehy, ale aj pre naše akademické pôsobenie na jedinej katolíckej vysokej škole.


Pozývame vaše deti študovať na jednu z našich štyroch fakúlt, „aby sa nestratili v pretechnizovanom svete. [...] Strážme si a rozvíjajme našu univerzitu.


Katolícku a slovenskú. [...] Mohla by byť majákom svetla medzi babylonskými vežami. Mohla by spájať opravárov sveta. Mohla by nám pomôcť objaviť poklady, o akých sa nám dnes ešte ani nesníva.“ 2



S radosťou v srdci Vás pozdravuje
Jaroslav Demko
rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku

 

1 Pastiersky list biskupov Slovenska z príležitosti otvorenia Katolíckej univerzity v Ružomberku (2000). Dostupné online:

https://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlasenia/p/pastierske-listy-konferencie-biskupov-slovenska/c/pl-z-prilezitosti-otvorenia-
katolickej-univerzity-v-ruzomberku

2 KOŠTURIAK, Ján: Naša Katolícka. Zverejnené na blogu kosturiak.com 13. januára 2019. Dostupné online:
http://www.kosturiak.com/2019/01/13/nasa-katolicka/

 

 

Po kliknuí na plagát sa vám zobrazí zväčšený