Dianie vo farnosti

« Späť

Druhá adventná nedeľa (a príchod sv. Mikuláša)

Druhá adventná nedeľa (a príchod sv. Mikuláša)

Na našom adventnom venci už horí druhá sviečka, ktorá sa rozhorela a typická fialová liturgická farba nám pripomína pokánie. Uplynulá nedeľa bola však aj dňom, kedy sme mohli osláviť meniny jedného svätca. Nestáva sa však často, že by oslavujúci prišiel medzi nás a rozdával dary. Tentokrát naozaj prišiel a priniesol mnohým radosť. Viete, kto k nám zavítal?

Možno bude postačujúce pripomenúť, že nedeľa pripadla na 6. december. Áno, prišiel biskup Mikuláš, ktorý v tento deň rozdal radosť i drobné darčeky. Tentokrát sa však našli aj niektoré deti, ktoré sa naňho neprišli len pozrieť, ale osobne mu pogratulovali k jeho meninám. Na svätej omši spievali naše najmenšie ratolesti - liturgiu, pieseň pri obetovaní darov a tiež aj pri svätom prijímaní. Po záverečnom požehnaní sme začali hrať a zborovo spievať pieseň - Mikulášku, dobrý strýčku.... po chvíli sa nám biskupa Mikuláša podarilo privolať. Ako prví kráčali anjeli, za nimi sv. Mikuláš aj s pomocníkmi nesúcimi plné koše prekvapení. Detské očká vtedy žiarili....

Počas sv. omše sme s našimi najmenšími pokračovali v plnení skutkov duchovného milosrdenstva a brána milosrdenstva, ktorá sa po prvýkrát objavila v našom kostole predchádzajúcu nedeľu, dostala ďalšie stavebné kamene a vyrástla tak do výšky. Uvidíme, ako sa bude deťom dariť so stavbou nasledujúci týždeň.

Zobraziť fotogalériu

Zobraziť článok o slávení prvej adventnej nedele

Odkazy na videá