Dianie vo farnosti

« Späť

Nepretržitá poklona Najsvätejšej Sviatosti Oltárnej opäť od septembra

Nepretržitá poklona Najsvätejšej Sviatosti Oltárnej opäť od septembra

Milí bratia a sestry, počas minulého školského roku sme v našej obci zaviedli nepretržitú poklonu Najsvätejšej Sviatosti Oltárnej, ktorá sa konala každý pondelok až štvrtok od 18. do 21. hodiny. Účasť na každej z hodín adorácie garantoval jeden veriaci, ale popri týchto adorujúcich sa našiel aj celý rad ďalších, ktorí nášho Pána čakajúceho vo svätostánku navštevovali.

Adorácia pred Najsvätejšou Sviatosťou má význam z viacerých hľadísk: predovšetkým sa tu klaniame konkrétnej Božskej Osobe. Prichádzame na návštevu, aby sme sa s niekým, kto je pre náš život rozhodujúci a nekonečne nás miluje, stretli v atmosfére intímneho osobného oslovenia. Okrem ďakovaní a chvály mu môžeme predniesť aj svoje prosby za seba a svojich milých, prosiť o odpustenie hriechov a získať milosti plynúce zo zadosťučinení za nás samých, za celú Katolícku cirkev i za celé ľudstvo. A napokon – Ježiša navštevujeme ako dobrého priateľa v jeho príbytku, kde si môžeme odpočinúť od menších i väčších ťažôb života, čím sa fyzicky i psychicky môžeme občerstviť.  

Aj tento školský rok chceme v poklone pokračovať. Na jednotlivé hodiny preto hľadáme garantov, ktorí sa zaviažu po celý rok v danú hodinu na adorácii zúčastňovať. Na jednu a tú istú hodinu sa môžete prihlásiť aj viacerí. Následne Vás budeme kontaktovať a zídeme sa na spoločnom stretnutí – aby sme mohli od pondelka 5. septembra 2016 s adoráciami začať.   

Vaša Pastoračná rada

Odkazy na videá