Blogs

« Back

Bol som skoro zúfalý z môjho opakujúceho sa hriechu !

Veď to mnohí z nás iste poznáte: Človek výjde zo spovedelnice po spovedi vznášajúc sa skoro po špičkách. Potom prijímanie a nosenie Ježiša v srdci. Prebehne nejaký čas - a bác !!!... Znova pád do hriechu - toho istého hriechu !!! A zase smútok, depresia,skľúčenosť, výčitky, ťažoba hriechu....

Aj ja som bojoval dlhé roky s tým istým hriechom. Skoro každý týždeň som vyznával ten istý hriech !!! Takto to išlo okolo tri desaťročia !!! A stále znova a znova som upadal do toho hriechu !!! Chvíľu som vydržal, a potom som znova upadol. Bol som veľmi nešťastný. Stále som bol v ohrození zatratením pre môj stále opakujúci sa hriech !!! Bál som sa Božieho súdu. Raz som si pri spovedi uvedomil: " Čo ja tu stále toľko vyznávam tento hriech ! Prestanem ho robiť a hotovo!!! " Aj keď to boli veľké boje, predsa sa mi začalo lepšie dariť v boji s touto neresťou, s týmto zlozvykom, s týmto otroctvom,s týmto hriechom. Ale ešte som občas upadal do tohoto hriechu. Ku mojim hriechom sa ešte pridružila ďaľšia neresť. Začal som byť až skoro zúfalý z mojich nerestí a opakovania toho istého hriechu !!! A potom ma napadlo : Boh mi iste pomôže!!! Modlil som sa s vierou a dôverou k Bohu: " Bože, prosím Ťa, pomôž mi zbaviť sa tohoto hriechu, lebo ja som úplne nemožný !!! Vidíš, ako sa mi nedarí, a stále hreším a upadám do tohoto hriechu!!!" A veci sa pohli !!! Naozaj platia slová Pána Ježiša: " Proste, a dostanete." (Mt 7,7) S bývalým zlozykom, neresťou už problém nemám. Veľmi vám všetkým, ktorí máte nejaké neresti, zlozvyky, opakujúce sa hriechy, odporúčam pomoc nášho Pána Boha!!! Poproste nášho Pána Ježiša, nech vám pomôže zvýťaziť nad hriechom, do ktorého opakovane upadáte !!! Jemu nie je nič nemožné !!! Ak sa s dôverou na neho obrátite, On vás iste nesklame !!! A pomôže vám tak, ako pomohol aj mne !!! A potom vám začne nový - slobodnejší život - vytrvalo v posvätcujúcej milosti s Ježišom v srdci !!! Nezabudnime sa však za vytrvalosť v posvätcujúcej milosti vytrvalo modliť !!!
Comments
sign-in-to-add-comment
Ďakujem !!! za povzbudenie !!! emoticon
Posted on 12/26/11 9:46 AM.
Miroslav, veľmi pekne ďakujem za povzbudenie. Vďaka, že si to napísal.
Posted on 12/28/11 11:58 AM.
Mám podobný problém. Pri prečítaní Tvojho príspevku som sa veľmi povzbudila a preto sa pokúsim použiť "Tvoj recept" na svoje opakujúce sa chyby a zlozvyky. Ďakujem Ti zo srdca, veľmi si ma posmelil do ďalších dní.
Posted on 12/28/11 2:54 PM.
Som šťastný, že vám Pán cezo mňa pomáha. Jemu patrí celá vďaka, lebo On ma ku tomu viedol, aby som to napísal tu do môjho blogu. Všetko na slávu Božiu a na spásu ľudí!!! Ešte raz: Chvála Pánu Bohu.!!!
Posted on 12/28/11 3:28 PM in reply to Margita Dermiskova.

javax.portlet.title.BGTCG