Veľmi odporúčam blogy o rodine, manželstve a výchove mojej drahej manželky.

« Späť

V parlamente sa hovorí o Božích princípoch

V parlamente sa hovorí o Božích princípoch

Bol som nadšený, keď som videl vystúpenie Branislava Škripeka v parlamente.

Som rád, že sa o Božích princípoch hovorí otvorene.

Taktiež sa teším iniciatíve, že v parlamente sa aj začali spolu modliť poslanci.

Pozrite si tieto videá:

1. časť:

2. časť:

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Konečne! Bohu vďaka! Ale povstáva TU úLOHA AJ PRE NáS, MODLIť SA ZA POSLANCOV, A TO AJ ZA TAKÝCH, KTORÍ MAJú INé NáZORY AKO MY.
Odoslané 15.5.2012 22:11.
Tesim sa z tachto veci, \martin, co si zverejnil. Uz som to videl. Len nasi chlapci politici si musia davat bacha na tzv. "politicku korektnost". Lebo nedavno pan Kuffa chcel vyjadrit dobre myslienky, len pouzil trochu nespravne slova.
Odoslané 16.5.2012 0:09.
Je jeho prejav niekde uverejnený? Nesledoval som to. Čo sa stalo?
Odoslané 16.5.2012 7:24 ako reakcia na Štefan Hrbček.
Pamätám si Braňa ešte spred rokov, keď nám osobne hovoril o tom, ako sa v spoločenstve modlia za politikov a tiež z kampaní proti pornografii, ktoré boli veľmi efektívne. Teší ma jeho odvaha. Podporme ho modlitbou, lebo určite nebude ostatným príjemným kolegom emoticon
Odoslané 16.5.2012 11:53.
kedysi som sledoval priame prenosy z parlamentu vždy, keď sa dalo. potom sa nedalo, lebo to mocní zo strachu zatrhli... tak si dovolím povedať, že to, čo povedal Braňo, nemá v Slovenskej republike obdobu. až mám chuť napísať, že bol lepší ako pápež v Bundestagu emoticon
modlime sa za posvätenie našich zákonodarcov.
Odoslané 16.5.2012 20:39.
Škripek, veriaci katolík a evanjelizátor. S kým sa to len spolčil? A ďalší, ktorí sú v Oľano aj s ľuďmi, ktorí hlásajú niečo diametrálne odlišné. Vari by nejaká nová kresťanská katolícka strana sama o sebe nemala šancu byť zvolená, že veriaci majú niesť spoločné jarmo s neveriacimi? Kto sa bije do prs, že aký je veriaci katolík, by nikdy nedal hlas Oľano už len pri vedomí, že tým podporí aj iných, ktorí sú proti katolíckym princípom a viere o 180 stupňov obrátení. Chcel by som tam stranu, ktorá by bola kresťanská, katolícka, so 100 pecent pravicovým zmýšľaním čo sa zásad a hodnôt týka a so 100 percent ľavicovým zmýšľaním čo sa týka prístupu k ľuďom. Lebo len takáto môže byť stopercentná katolícka kresťanská strana. Som tvrdý v tomto komente, som si vedomý toho. Je pekné, že Škripek priniesol Boha do parlamentu. Ale čo chce robiť v strane, v ktorej každý jeden ide akurát sám za seba? Čo vlastne chce táto strana pretláčať? Nerozumiem tomu.
Odoslané 16.5.2012 22:30.
Miroslav, pokial si dobre spominam, Pan Jezis od nas chcel aby sme boli svetlom a solou a pokial si dobre spominam solit treba tam, kde sol chyba. ale samozrejme ctim Tvoje pravo na vlastny nazor.
Odoslané 17.5.2012 5:36 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Miro, vďaka za Tvoj komentár. Napriek tomu, že zastúpenie kresťanskej strany je v parlamente už od začiatku, takto priamo o Bohu a Božích princípoch sa ešte zrejme nehovorilo.

Braňo Škripek taktiež inicioval modlitbu v parlamente. Ak veríš, že Boh má moc premeniť aj slovenský parlament, určite budeš súhlasiť s tým, že priama modlitba s poslancami je tým najlepším začiatkom. Žasnem nad tým, čo Boh robí a ešte len bude robiť skrze hŕstku Jemu naozaj oddaných.
Odoslané 17.5.2012 9:39 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Miro, a prečo mu nejaká "kresťanská" strana neponúkla kandidátku? Prepáč tie úvodzovky, ale mám pocit, že si stačia, nikoho ďalšieho nepotrebujú, aj keď by si mali byť vedomí, že oslovujú hlavne populáciu + 70 rokov.

To, že sa Braňo dostal do parlamentu, je určite Božie. Braňo dostal mandát a ako poslušný služobník tam bude robiť Božie veci. Ako to Boh povedie ďalej - nechajme sa prekvapiť.
Možno naozaj vznikne nová kresťanské strana, kde budú aj kresťania iných vyznaní, bolo by škoda s nimi nepočítať, pretože aj oni sú veľmi dôležití....
Odoslané 17.5.2012 10:09 ako reakcia na Miroslav Čonka.
ja Mira chápem, možno tiež patrí medzi tých mladých ľudí, ktorí nejak neveria strane OĽANO. Môžem za seba povedať, že keď som oslovovala mladých ľudí pred voľbami, pretože som pomáhala v kampani poslancovi Vašečkovi, mali názor taký, že táto strana nemá šancu, radšej dajú hlas SMERU , že "to je istejšie". Zase starší ľudia hovorili, že kvôli predsedovi strany OĽANO nemôžu voliť túto stranu. Keď som ľuďom hovorila o veriacich členoch tejto strany, tak zas hovorili, že mali ísť do KDH. Mám známych ľudí aj v tejto strane, tak som sa na to pýtala. Bolo mi povedané, že KDH ich nemohlo prijať, vraj sú tam už niekoľkoroční členovia, ktorí majú "nárok na parlament" a kandidáti OĽANO si dali podmienku, že chcú byť na popredných miestach na kandidátke. Od už zvolených poslancov viem, že to tak cítili a chcú slúži, čo možno niektorí veriaci poslanci nechápu dodnes. V strane OĽANO sú v parlamente ľudia, ktorí ani neboli na popredných miestach kandidátky a ľudia ich volili. Mne je len ľúto, že mnoho ľudí teraz "fandí" týmto poslancom, len je škoda, že to nevedeli pred voľbami, komu dať hlas. Pri týchto voľbách bolo vidieť aj účinok modlitebnej kampane pred voľbami. Je veľmi dobré, že je vidieť aj výsledok modlitieb v parlamente, pretože ľudia sú politikoznechutení a potrebujú aj niečo konkrétne. A že Boh koná neustále o tom nemôže byť žiadnych pochýb. Modliť sa treba stále, teraz je možné za zmenu zmýšľania novej vlády.....Boh môže konať práve cez takých ľudí, aký je aj Braňo a iní.....to sú práve tie nové ratolesti....
Odoslané 17.5.2012 13:31 ako reakcia na Danica Sedláčková.
Veľmi rada som si ho vypočula, je to svieži vetrík, ktorý privial ticho, tichúčko, sťaby na krídlach viery, lásky a nádeje tam, kde dosiaľ niečo také ani nechyrovali...
Kresťan musí horieť, aby zapaľoval...Hľa, živý príklad...Milý pán Śkripek, radi si počkáme na Vaše činy, lebo slovami ste nás dostal! :-)
Odoslané 17.5.2012 16:33.
OĽaNO je postavená na priamej demokracii, a verím, že všetci voliči tohto subjektu (ja sa medzi nich neradím, nevolil som ich) uvedomele krúžkovali konkrétnych ľudí s konkrétnymi ideami. priama demokracia je rozhodne lepší systém, ako voľba strany... OĽaNO nechce pretláčať absolútne nič - je to celé o komkrétnych osobnostiach. len sme na to možno ešte nedozreli. ak chceš vedieť viac (alebo tvojimi slovami - rozumieť, o čo im ide), navštív ich stránku. majú ju spravenú celkom prehľadne a jasne.
a potom, vieš... "robte si priateľov z nespravodlivej mamony" emoticon či buďte ako hady a holubice... tiež nie sú myšlienky na zahodenie. ja mám takú jednu strašnú vlastnosť - verím v dobro človeka. a preto verím, že aj tento Braňo, katolík a evanjelizátor, si svoje kroky premyslel a zariadil sa vo svetle Božieho Ducha.
Odoslané 18.5.2012 13:10 ako reakcia na Miroslav Čonka.

 

Momentálne píšem adventné zamyslenia pre mužov zamerané na mužskú identitu a spiritualitu: rok 2018, rok 2017rok 2016, rok 2015, rok 2014.