« Späť

Prenasledovanie kresťanov v Európe

Toto video vyvolalo silné emócie: http://vimeo.com/38774589

 

Untitled from Carlos Fobbs on Vimeo.

 

Čo navrhujete?

1. Video šíriť a poukazovať na krivdy páchané na kresťanoch?

2. Video nešíriť a nerozdúchavať oheň náboženskej netolerancie? 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Odoslané 24.3.2012 19:20.
jj. A na zaklade nazorov diskutujucich sa potom mozeme rozhodnut ako s videom nalozime dalej.
Odoslané 24.3.2012 19:25 ako reakcia na Miriam Kuzarova.
Šíriť. Pred niekoľkými dňami som napísala blog o tom, že vo svete každých 5 minút umiera kresťan. Máme azda tolerovať, keď v Poprade budú stáť o pár desaťtročí 4 mešity a fungovať nám bude jeden katolícky kostol? Ja už budem pod hrobčekom a duša, dúfam, u Pána, ale ide o vašu budúcnosť.
Odoslané 24.3.2012 19:43 ako reakcia na Tomas Kuzar.
Každých päť minút umiera kresťan za svoju vieru

Každých päť minút umiera niekde na svete pre svoju vieru nejaký kresťan.V predošlom roku to bolo cez105 000. Toto číslo uviedol vedúci zahraničného úradu Ruskej pravoslávnej cirkvi metropolita Hilarion Alfejev na Medzinárodnej konferencii moskovského patriarchátu proti diskriminácii a prenasledovaniu kresťanov. Zúčastnilo sa na naj 82 predstaviteľov predovšetkým pravoslávnych cirkví a rímskokatolíckej cirkvi. Z evanjelických cirkví boli pozvaní iba členovia Medzinárodnej konferencie vyznavačských cirkví. V záverečnom dokumente sa vyjadrujú účastníci ustarostene k situácii v mnohých krajinách, kde kresťania tvoria menšiny. Menovaný bol Egypt, Afganistan, Eritrea, India, Indonézia, Irak, Nigéria, severný Sudán a Pakistan. Účastníci požadovali "okamžité opatrenia" na ochranu prenasledovaných kresťanov..Okrem toho by mala byť ustanovená medzinárodná inštitúcia, ktorá by mala postihnutým kresťanom pomáhať.

Metropolita sýrskej cirkvi v iraku, Mar Gevargis z Bagdadu, povedal na margo teroru voči kresťanom: "Kresťanskej komunite v Iraku hrozí vyhynutie". Katolícky kňaz z Pakistanu sa vyjadril, že tam kňazov zaživa upaľujú. Štátom cenzurované médiá zabraňujú, aby sa tieto informácie dostali do sveta. K tomu treba pridať ešte ukrutné prenasledovanie v Nigérii a sevenej Kórei. V Číne pretrváva násilná orietácia katolíkov na "národnú" katolícku cirkev, odlúčenú od Ríma.....

Tieto fakty sa z nášho povedomia v spleti iných správ ľahko vytrácajú. Ako môžeme my pomôcť miliónom prenasledovaných kresťanov, ak sme mimo ohniska? Nech naše pôsty a iné obety nie sú samoúčelné a modlitieb za prenasledovaných bratov a sestier v Kristovi nikdy nebude prebytok..Všetci tvoríme mystické Telo Kristovo.

/ Zdroj: PUR- magazin január 2012 /
Odoslané 24.3.2012 19:52 ako reakcia na Tomas Kuzar.
Pred vecami ktoré sa dejú vo svete zatvarať oči nemôžeme. Takže nešíriť - znamená hrať sa na pštrosa.. Za seba mozem povedať - napadlo mi - čo bude s tymi ľudmi čo znevažujú Boha, hroby a dôstojnosť posvätných miest. Veď títo ľudia sa ženú do záhuby. Toto je ALARMUJÚCE - ich treba priviesť k Bohu.
Odoslané 24.3.2012 21:17.
A ako ináč, ako vlastným pričinením - životom kresťana, tak ako to od nás vyžaduje Ježišovo Evanjelium a ako nás to učia naši kňazi a pripomínajú nám to vo svojich kázňach - láskou, solidaritou, pochopením, miernosťou, pokojom, ústretovosťou, príkladom... Aj my, kresťania môžeme prispieť a priložiť ruku k dielu a byť nápomocní našim kňazom v ich pastorácii. Stačí len otvorená náruč a milujúce srdce.
Odoslané 25.3.2012 8:20 ako reakcia na Štefan Hrbček.