Blog

« Späť

Bez záväzkov proti svojej vôli

Bez záväzkov proti svojej vôli

Drahí priatelia dlhšie a ešte stále čakajúci na svoju vyvolenú a svojho vyvoleného! Mnoho z vás poznám osobne celé roky a zaslúžite si zvláštnu úctu za vytrvalosť v postojoch a krásnu čistú túžbu srdca, vďaka ktorej vás isto nejeden naopak vysmial či ohovoril.

Mnohí sa pýtate, kde je problém- a poznajúc vás, pýtam sa to tiež- a odpoveď vôbec nie je jednoduchá.V tomto blogu vás však chcem povzbudiť, aby ste sa nevzdávali, pretože túžba a povolanie, ktoré máte, sa tam nevyskytli iba tak- a tak nestrácajte nádej, ani sa nedajte oklamať a dôverujte Božiemu Slovu, ktoré hovorí , že ten, čo začal vo vás dobré dielo, aj ho dokončí” Flp 1,6 a že verný je ten, ktorý vás volá, a on to aj urobí.“ 1 Sol 5,24

OPLATÍ SA ČAKAŤ

 „Dobrá žena je dobrý podiel dedičný, muž ju dostane ako odmenu za dobré skutky.“ Sir 26, 3 Takže milé Božie žienky a Boží muži, za svoje žité svedectvo a skutky vás čaká dobrý manžel a manželka. Možno práve ešte musí popracovať na svojom charaktere, aby vás bol/a hoden/á :)


KÝM ČAKÁME A HĽADÁME

S tým trocha súvisí ešte jedno moje povzbudenie, ktoré sa týka veľmi dôležitej oblasti  vašej identity. Človek s rozvinutými osobnostnými kresťanskými i tými bežnými stránkami omnoho jednoduchšie tvorí tím s iným človekom, dopĺňa ho a umocňuje to dobré, čo s ním má spoločné.

V prípade, že sa sám trápim so svojou individualitou, môže sa veľmi pravdepodobne stať, že sa vo vzťahu budem cítiť „ pod papučou“ alebo istým spôsobom „potlačený“ a pod neustálym tlakom prispôsobovania sa. Keď totiž nemám spôsob, ako riešiť istý typ problémov, vyriešime ho automaticky spôsobom toho druhého a nie vždy s týmto spôsobom musíme úplne súhlasiť, ale keďže iný návrh nemáme, ostáva to takto a napätie narastá. Mnohí zasa nemali v živote čas na žiaden koníček- a tak sa im nové pestovanie koníčkov spolu so svojím partnerom môže zdať ako dokonalé trápenie, pretože v ničom nie je ani trocha zdatný a zažíva pri tom sklamanie, že nevedia spolu aktívne tráviť voľný čas.  Preto je potrebné, aby sme pracovali na prijatí svojej identity ako ženy/ muža a tiež identite ako Ježišovho učeníka/ učeníčky, našli svoju službu pre iných a začali ju bez toho, aby sme boli zadaní.


TVOJA PRIRODZENÁ IDENTITA

Áno, ak nájdeme toho, kto k nám patrí, náš potenciál ženy a muža sa rozvinie ešte viac, ale žiaľ je veľmi mylné domnievať sa, že to ten náš milý nás bude svojím vedením a prítomnosťou „nútiť“ pravidelne sa modliť, udržiavať poriadok, starať sa o svoju vnútornú i vonkajšiu krásu, budem menej panovačná...a že to vďaka tej krásnej žienke sa konečne budem cítiť ako muž, po svadbe prestanem mať problém s nečistotou, budem vedieť spravovať peniaze...Tieto veci sú rozhodnutím budovania nášho charakteru a oplatí sa do nich investovať bez ohľadu na to, či už niekoho mám alebo nie.


TVOJA SLUŽBA

Marc Driscoll veľmi trefne poznamenáva, že milujeme a chválime Ježiša, ktorý bol slobodný a nie ženatý a povzbudzuje slobodných, aby tak ako Ježiš- viedli svätý život a napodobňovali Ho. Možno máš rozvíjať svoj potenciál v modlitbe za iných, možno v príprave prednášok, možno v detskej službe, v službe chorým / starým/ či opusteným, možno máš túžbu robiť charitu a pomáhať núdznym,...jednoducho priestor a spôsob, ktorým TY pomáhaš vo svojom voľnom čase iným.  Nie zriedkavo sa stáva- že práve tam sa skrýva pre nás ten pravý :)


OPLATÍ SA TO

Drahí priatelia, prajem vám množstvo požehnania a radosti z toho, že sa vám všetka námaha- ženám  pri čakaní a mužom pri hľadaní,  mnohonásobne vráti v úžasnom životnom partnerovi.

Tento blog špeciálne venujem mojej kamarátke Lucke a všetkým zo seminára pre slobodných „Boh je verný“.

 

Prečítajte si tiež Túžiš po dobrom životnom partnerovi

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
tým, že sa držíte Slova života na moju slávu v Kristov deň, že som nebežal nadarmo a nenamáhal sa zbytočne. (Flp 2,16)
Odoslané 2.9.2014 13:05.
[...] Bez záväzkov proti svojej vôli [...] Čítať viac
Odoslané 2.9.2014 23:02.
Ja by som len dodal z pohľadu hľadajúceho muža - okrem tohto všetkého milé dievčatá určite nezaškodí, keď tomu "podľa vás pravému" vaše zámery dostatočne konkrétne a opakovane naznačíte a nebudete iba čakať a vysielať "jemné signály", nakoľko my muži im mnohokrát neporozumieme a potom sa trápime nad tým, či sa pokúšať s dotyčnou niečo mať, nakoľko sa to z jej strany nejaví na nejakú voľu byť viac ako kamaráti. Toľko odo mňa. Tiež vám (dámy) i nám (mužom) vyprosujem veľa Božích milostí do tohto obdobia slobody. Okrem toho odporúčam knihu: S nikým nechodím a nejsem cvok od Joshua Harrisa.
Odoslané 5.9.2014 13:08.