« Späť

A kde zostala pravá rodina?

A kde zostala pravá rodina?

Ohrozenie rodiny novodobými zákonmi.

 Nemôžem nereagovať na správy, ktoré sa momentálne dejú vo Francúzsku. Je až zarážajúce, s akou benevolenciou niektorí ľudia dokážu pošliapať základnú jednotku spoločnosti - rodinu.

 Týka sa to zákona o homosexuálnych partnerstvách, ktoré sa majú stavať na roveň rodiny ako takej. V prvom rade sa pýtam, kde nastala chyba a prečo takéto niečo človek dokáže podporovať?

 Odpoveď hľadajme aj my, milí kresťania. Nechcem tu písať o rodine, ktorá zahŕňa otca - muža a mamu - ženu, ale o "rodinách" s 2 mamami či 2 otcami. Ale toto nie je vtip, ale krutá realita.

Dobre vieme, aké ťažkosti majú mladé rodiny, rodiny s deťmi, rodiny s finančnými či sociálnymi problémami. Ale ako môže niekto podporovať postavenie 2 mužov a 2 žien na úroveň rodiny? Nikto. Biblia hovorí: ,,A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril." Gn 1, 27.

Nikde nepíše, že stvoril 2 mužov či 2 ženy, aby sa milovali. Iba jedného muža a iba jednu ženu. Je pravdou, že mnohí ľudia, žiaľ zo svojej nevedomosti či problémom z detstva, majú v hlave zakorenené myšlienky homosexuality alebo bisexuality. Toto sú otvorené témy, ktorým sa nesmieme vyhýbať. Nežijeme v stredoveku, kde to bolo "tabu", a pritom aj vtedy takéto osoby existovali. Musíme otvorene hovoriť o probléme sexuality ako takej. Cirkev dáva milujúcemu sa páru /jednému mužovi a jednej žene/ možnosť spečatiť svoju lásku vo sviatosti manželstva. Ale táto sviatosť je iba pre spojenie muža a ženy. Je smutné, keď vidíme, ako sa mnohé páry rozvádzajú, ba dokonca mnohé páry žijú na skúšku /"nadivoko"/.

A prečo som napísal, aby sme odpoveď hľadali najmä my kresťania? Osobne si myslím, že dobro našich príbuzných je nám na srdci a chceme im to najlepšie. Preto i svojimi slovami podnecujme mladých ku manželskému zväzku - muži sa už nechcú ženiť so ženami, ale muži s mužmi a ženy so ženami áno. Kde nastal skrat? To je nová móda - byť gay či lesba?

Ak možno aj niektorý človek toto cíti, nech sa odovzdá do Božích rúk, pretože Bohu nič nie je nemožné. Bohu treba odovzdať svoj kríž aj v sexuálnej oblasti, resp. vo všetkých oblastiach života.

Modlime sa za všetkých homosexuálov a bisexuálov, aby ich Boh odvrátil od klamlivých myšlienok smilstva a aby znovu spoznali krásu opačného pohlavia, s ktorým môžu vytvoriť plnohodnotnú rodinu s ďalšími Božími deťmi. Amen

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Veľa sa o tejto problematike hovorí, diskutuje, píše a jednoznačne každý súdny človek príde na to, že je to úchylka zo smilstva. Páči sa mi tvoje označenie "nová móda ?". Páči sa mi, ako veľmi často aj inokedy, tvoj prístup k problému - jednoduchý a ide do hĺbky. Vďaka.
Odoslané 28.4.2013 4:12.
Aj mne sa príspevok páči.Často si kladiem otázku, či to tá "nová móda" nakoniec trochu nepriťahuje za vlasy....Chodila som čosi vyše roka s chlapcom, múdrym, nábožným aj fešným. Keď prišlo na lámanie chleba, priznal sa mi, že nemá srdce ďalej ma vodiť za nos, že ma zneužil ako maskovací manéver....že on je inak orientovaný...vytkla som mu iba to, že nemal cti povedať mi to skôr....ale poradila som mu známeho pátra,od nás z Moravy, ktorý liečil všeličo nevysvetliteľné. Prešli dlhé roky, stretli sme sa. Napodiv mal rodinku, hoci sa ženil veľmi neskoro. Tá liečba bola kombinovaná telesne, duševne aj duchovne...Takže potvrdzujem, Bohu nič nieje nemožné.
Odoslané 28.4.2013 6:24 ako reakcia na Anna Václavová.
Sto percentne s tebou súhlasím, že svoj postoj takto konkrétne podopieraš.
Odoslané 28.4.2013 6:33 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Novou módou, aspoň to tak vyzerá, je všetko proti náboženstvu.
Odoslané 28.4.2013 15:33 ako reakcia na Anna Václavová.