Blogy

« Späť

Spásu si môžeme poistiť !

V dnešnom svete na človeka striehne mnoho nebezpečenstiev. Spôsobuje to často nepokoj a strach. Strach z choroby. Že ma niečo zrazí, že sa zmrzačím, ... Každý chce byť chránený. Preto sa mnohí zabezpečujú u komerčných poisťovní poisteniami rozličného druhu. Jestvuje však omnoho dôležitejšia vec, ktorú by sme si chceli asi všetci zaistiť - večnú spásu - večný život v Nebi s Ježišom. Je to možné !!!

   Každý z nás už iste počul o Deviatniku k Božskému Srdcu Ježišovmu. Šíri sa tým úcta k Božskému Srdcu Ježišovmu. Ak sa nemýlim, Pán Ježiš sa zjavil Sv. Márii Alakoqe, a žiadal ju, aby pomohla rozšíriť úctu k Jeho Božskému Srdcu. Pritom dal nasledujúce prisľúbenia:
Ctitelia Božského Srdca obsiahnu:

     1. Všetky milosti potrebné ich stavu;
     2. pokoj v rodinách;
     3. potechu vo všetkých protivenstvách;
     4. ochranu v živote, ale osobitne v hodine smrti;
     5. požehnanie na všetky podujatia;
     6. žriedlo a nekonečné more milosrdenstva v Božskom srdci pre hriešnikov;
     7. horlivosť vlažným dušiam;
     8. horlivým dušiam pokrok v dokonalosti;
     9. požehnanie domom, v ktorých uctievajú obraz Božského Srdca
;
    10. kňazom milosti pri práci na spáse duší;
   11. tým, čo rozširujú pobožnosť Božského Srdca, istotu, že budú zapísaní
          v samom Srdci Ježišovom.
   12. Sľubujem vprehojnom milosrdenstve svojho srdca, že tým, čo si 
          vykonajú
pobožnosť deväť po sebe nasledujúcich prvých piatkov,

          dám milosť kajúcnosti, že nezomrú bez mojej milosti , ani bez prijatia
          svätých sviatostí a moje srdce im bude bezpečným útočišťom v hodinu
          smrti.


         Síce na tretí krát, ale predsa, som si tento Deviatnik vykonal. Verím Cirkvi, a verím aj Ježišovi, že svoje prisľúbenia aj vyplní. To značí, že verím, že nezomriem v ťažkom hriechu, bez platného prijatia sv. sviatostí, ako to Ježiš prisľúbil !

             Pobožnosť Deviatnika k Božskému Srdcu Ježišovmu je v každom lepšom 
          Jednotnom Katolíckom Spevníku Katolíckej cirkvi.
         
          Preto neváhaj , a aj Ty si vykonaj Pobožnosť Deviatnika k Božskému  
          Srdcu  Ježišovmu !!!


             Ak máš nedostatočné možnosti na to, popros Pána Ježiša o pomoc ku tomuto!
          On Ti iste pomôže, ako pomohol aj mne !!!

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Martin Švikruha
wow. Tak toto je ozaj silne kafe ... Ked bude toto robit pojdem do neba. Ozaj silne kafe.
Odoslané 10.11.2011 8:11.
Ďakujem za odozvu. Chcem ešte dodať, že odvtedy sa mi darí aj lepšie bojovať proti ťažkým hriechom. A teda Ježiš je stále v mojom srdci.
Odoslané 10.11.2011 8:46 ako reakcia na Martin Švikruha.
Martin Švikruha
Prepac Miroslav, je mi luto, ze som to nepovedal jasne. Bol som prave naopak velmi zaskoceny, kam az mozeme zajst vo svojich dobrych skutkoch a zasluhovani si spasy. Moj komentar vyjadroval sklamanie.

Este raz prepac, ze som to nedal najavo normalnejsim sposobom.
Odoslané 10.11.2011 8:51 ako reakcia na Miroslav Priecel.
Samozrejme, spásu si nemôžeme zaslúžiť. Je darom od Pána Boha. Ale pobožnosť Deviatnika k Božskému Srdcu Ježišovmu je schválená samotnou Katolíckou cirkvou. Je schválená tými, o ktorých sám Ježiš povedal : " Kto vás počúva-mňa počúva." Aj s prisľúbeniami Pána Ježiša o tom ,že ten kto si vykoná túto pobožnosť, toho Ježiš ochráni od smrti v ťažkom hriechu. Verím Ježišovi, verím Cirkvi.

Priznám sa úprimne : Málo mám rád Ježiša, ale často Ho prosím v modlitbe o väčšiu lásku k Nemu a ku blížnym. Preto verím, že mi bude pomáhať rásť v láske. Aj ku Nemu. Aj ku blížnym.

Pobožnosť Deviatnika k Božskému Srdcu Ježišovmu je v Jednotnom katolíckom spevníku ( 70. vydanie , vydaný v roku 2007 Spolkom svätého Vojtecha), ktorý má Imprimatur od: J. E. Mons. Ján Orosch biskup - generálny vikár dňa 13.9. 2006 č. 4452/06 .
Tam sú aj prisľúbenia Pána Ježiša, ktoré som uvádzal vo svojom príspevku. Nevymyslel som si ich. Môže sa o tom každý presvedčiť.
Odoslané 10.11.2011 9:42 ako reakcia na Martin Švikruha.
V žiadnom našom skutku nie je poistenie spásy. Našou jedinou poistkou pre spásu je osoba Ježiš Kristus, ktorý už všetko vykonal. Našou jedinou úlohou je to prijať vierou a potom dovoliť, aby Ježiš ako osoba cez nás prejavovala svoju miernosť, svätosť a samozrejme aj víťazstvo, lebo Ježiš už zvíťazil a my víťazíme v Ňom. Nech milosť nášho Pána Ježiša Krista, Božia láska i spoločenstvo Ducha Svätého je na tebe, aby si pochopil,čo znamená VERIŤ!
Odoslané 10.11.2011 9:31.
Takto učí Katechizmus Katolíckej Cirkvi (paragraf 2027):

/citujem
Nikto si nemôže zaslúžiť prvú milosť, ktorá je na začiatku obrátenia. Z podnetu Ducha Svätého si môžeme zaslúžiť pre seba i pre druhých všetky milosti, ktoré sú potrebné na dosiahnutie večného života, ako aj potrebné časné dobrá.
/koniec citácie

Tak mi vysvetlite, kde je problém.

Takéto pobožnosti beriem ako Boží dar, jeden z mnohých prostriedkov milosti, ktorý mi pomôže prehĺbiť a upevniť vzťah s Bohom a skrze ktoré Boh môže konať. Nemusím ich konať, aby som bol spasený, ale sú užitočné. Hľadať v tom nejaký zákon a dobroskutkárstvo môže len človek so zákonníckym myslením.

Nakoniec, ak pamätáme, že to všetko je z milosti Božej, tak áno, spásu si "zasluhujeme". Podobenstvo o talentoch je jasné - talenty máme zadarmo a nezaslúžene, ale spása závisí od toho, ako s nimi nakladáme.
Odoslané 10.11.2011 10:01.
Viera bez skutkov je mŕtva. Ak sa nemýlim, sv. Pavol píše : " Ukáž mi svoju vieru bez skutkov, a ja Ti ukážem svoju vieru vo mojich skutkoch. " Treba mať živú vieru. Naše skutky hovoria o našej viere. Cieľom zákona je láska, vychádzajúca z čistého srdca, dobrého svedomia a úprimnej viery ... (1 Tim 1,5 ). Cieľom môjho príspevku na tomto blogu je pomôcť iným na ceste ku spáse v Ježišovi Kristovi. Podľa mňa, keby to nebola Božia vôľa, tak by Cirkev neuznala túto pobožnosť, aj s prisľúbeniami od Pána Ježiša.
Odoslané 10.11.2011 10:12 ako reakcia na Agnesa Kalafutová.
ešte mi napadlo, že Boh nám dáva zásluhy Ježiša Krista, z čoho vyplýva, že ak je to v rámci týchto zásluh, tak spásu si môžeme zaslúžiť v plnom význame slova "zaslúžiť si", heh, veď sme jeho deti a dáva nám všetko emoticon.

Samozrejme, ak sa snažíme o dokonalosť a spásu bez Boha, tak tam zásluhy Ježiša Krista nie sú a je to zákonníctvo.
Odoslané 10.11.2011 10:22.
Máš úplnú pravdu ! Ďakujem.
Odoslané 10.11.2011 10:38 ako reakcia na Peter Rusyniak.
"Ukáž mi svoju vieru bez skutkov," Toto si pochopil a tak sa sa snažíš robiť dobré skutky. Pre mňa je však dôležitejšie "ja ti ukážem svoju vieru vo svojich skutkoch. Najprv musíš mať vieru. Čo znamená mať vieru? Mám vieru, to znamená, že som prijala Ježiša ako osobu do svojho ducha a cez túto vieru sa Ježiš vo mne prejavuje cez moje skutky, teda Ježiš je moja miernosť, svätosť, trpezlivosť... Mojou úlohou je len dovoliť Ježišovi, aby sa prejavil. Keď nemáš vieru, Kristus sa neprejaví a j keď sa ti podarí nejaký dobrý skutok, je z tvojej moci a ten Boh nepríjme. Máš pravdu, že Cirkev má veľkú moc. No čo je Cirkev? Cirkev je Kristus- Hlava a veriaci jednotlivo sú Údy, no spoločne sme Telo. Kto nemá Krista v sebe, ešte nie je členom Cirkvi. Cirkev má moc, lebo má Krista. Aj ty, keď uveríš, budeš mať moc robiť dobré skutky, ktoré sa budú páčiť Bohu. Nech ti je Boh milostivý a žehná ti.
Odoslané 10.11.2011 10:49 ako reakcia na Miroslav Priecel.
Ja som prijal škapuliar. Prísľuby sú tiež, že nezomriem bez sviatostí a náhlou smrťou, nebudem zatratený a v prvú sobotu budem vyslobodený z očistca. Stačí sa mi pomodliť každý deň Pod tvoju ochranu. Ale takto to môžem napísať len ako ignorant, čo si ako keby kupuje Božiu milosť a spásu. Už Šimon takto nepochodil dobre v Skutkoch. Ale ináč sa dá povedať aj o škapuliari, že je to cirkvou schválené, pritom by mohol človek povedať, že menšiu námahu robí, než nejaký deviatnik. Škapuliar patrí medzi sväteniny.
Odoslané 10.11.2011 14:34.
Prisľúbenia sa myslím týkajú deviatich prvých piatkov nasledujúcich po sebe. Mi máme v rodine veľkú úctu k božskému srdcu a neberiem to ako poistku ale ako čerpanie milosti. A túto milosť som pociťovala hlavne v tedy, keď som čakala pol roka na operáciu. Som zapojená aj v nepretržitom deviatniky vo farnosti. Modlievam sa ho v januári za jednotu kresťanov.
Odoslané 10.11.2011 18:36.
Ďakujem za prianie Božej milosti a prianie Jeho požehnania pre mňa. Na podporu Tvojich slov by som spomenul Ježišove slová: "..., a kto nezhromažďuje so mnou, rozhadzuje." ( Mt 12, 30 ) Naozaj, máš pravdu v tom, že treba mať Ježiša vo svojom srdci, keď konáme dobré skutky, a chceme, aby mali večnú hodnotu. No nie sú zbytočné ani dobré skutky, keď ešte nemáme sviatostného Ježiša v srdci ! Vtedy nám Ježiš udeľuje milosť pomáhajúcu ku tomu, aby sme dospeli s Jeho pomocou ku zjednoteniu s Ním. Je o tom písané v Katechizme Katolíckej cirkvi
v § 2000 na str. 492 - citujem: " Posvätcujúca milosť je trvalý dar ( donum habitutale ) , stála a nadprirodzená dispozícia, ktorá zdokonaľuje dušu, aby ju urobila schopnou žiť s Bohom a konať z lásky k nemu. Treba rozlišovať posvätcujúcu milosť (gratia habitualis ) , čiže trvalú dispozíciu žiť a konať podľa Božieho volania, a aktuálne ( pomáhajúce ) milosti ( gratiae actuales ), čiže Božie zásahy tak na začiatku obrátenia, ako aj v priebehu diela posvätcovania." Na strane 493 som si všimol ešte : " Zaiste aj my konáme, ale konáme spolu s ním, keď koná, lebo jeho milosrdenstvo nás predchádza. Predchádza nás, aby sme boli uzdravení, a sprevádza nás, aby sme aj po uzdravení boli oživovaní. Predchádza nás, aby sme boli povolaní, a sprevádza nás, aby sme navždy žili s ním, lebo bez neho nemôžeme urobiť nič. "
Ja verím v Ježiša, a Mu aj dôverujem. A verím aj tomu, čo Ježiš predkladá cez Katolícku cirkev, aby sme verili. Teda, že splní prisľúbenia Deviatnika
k Božskému Srdcu Ježišovmu. Myslím, že je aj všeobecne známe, že dokonca aj náš bývalý prezident Gustáv Husák sa pred svojou smrťou v jednej bratislavskej nemocnici dal vyspovedať otcom biskupom J.CH. Korcom . Ako som sa dopočul, aj Husák si vykonal počas štúdia na strednej škole pobožnosť Deviatnika k Božskému Srdcu Ježišovmu. Spolu so svojimi vtedajšími spolužiakmi. Aký to bol komunista ! A predsa sa obrátil ! Pán Ježiš splnil svoje slovo, a dal mu tú milosť, čo prisľúbil v Deviatniku !
Myslím, že mám Ježiša menej rád, ako väčšina z vás, ale prosím Ježiša skoro každý deň, aby mi dal pravú vieru, neochvejnú nádej a dokonalú
lásku k Bohu a ku blížnym. Verím, že ma vyslyší. Prajem vám všetko dobré od Pána. A ďakujem Ti Agneska za Tvoj názor. Aj ja sa často mýlim. Takto môžeme spolu hľadať pravdu.
Odoslané 10.11.2011 18:58 ako reakcia na Agnesa Kalafutová.
Aj posledné Ježišovo prisľúbenie k Deviatniku je Jeho milosť. Ak človek splní túto podmienku Deviatnika, taktiež čerpá Božie milosti. Nie je to teda prekážka ku tomu, aby sme Boha milovali. Som presvedčený, že Pán má radosť, keď sa modlíš tento Deviatnik aj mimo prvých piatkov. Verím však,
že Tebe, aj členom Tvojej rodiny rád udelí aj milosť splnenia všetkých Jeho prisľúbení, spomínaných pri Deviatniku k Jeho Božskému Srdcu. Teda aj horeuvedené prisľúbenie o Jeho ochrane pred smrťou v ťažkom hriechu. Nemusíš sa báť ! Ak chceš byť istejšia, opýtaj sa na to vášho kňaza. Iste Ti povie to, čo ja.
Odoslané 10.11.2011 19:17 ako reakcia na Jarmila Haragová.
Nepochopil si ma deväť prvých piatkov je, keď deväť mesiacov po sebe vždy na prvý piatok sa vyspovedáš a pristúpiš k sv. prijímaniu. A vtedy môžeš veriť prisľúbeniam a nie sa na ne spoliehať. To sa stalo aj Husákovi. On si vykonal deväť prvých piatkov ako miništrant. Deviatniky sú rôzne a môžme si ich vykonávať na rôzne úmysly. Ja sa nebojím a som si tým istá Božia milosť má sprevádza životom. Vďaka.
Odoslané 10.11.2011 19:37 ako reakcia na Miroslav Priecel.
Ďakujem. Ja verím Ježišovým prisľúbeniam k hore spomínanému Deviatniku.
A spolieham sa na Ježiša, že splní to, čo bol prisľúbil vo svojich prisľúbeniach. Ježišove podmienky k vykonaniu pobožnosti k deviatim prvým piatkom v mesiaci po sebe, teda podmienky k Deviatniku som splnil. Všetky.

( pridané ) : Čo sa týka dobrých skutkov : Môžu byť aj znakom pokánia, ako to požaduje sv. Ján ( v Mt 3, 8 - 11 ) : " Prinášajte teda ovocie hodné pokánia! Nenazdávajte sa, že si môžete povedať: , Naším otcom je Abrahám ! - lebo vravím vám: Boh môže Abrahámovi vzbudiť deti aj z týchto kameňov. Sekera je už priložená na korene stromov. A každý strom, ktorý neprináša dobré ovocie, vytnú a hodia do ohňa. Ja vás krstím vodou na pokánie, ale ten, čo príde po mne, je mocnejší, ako som ja. Ja nie som hoden nosiť mu obuv. On vás bude krstiť Duchom Svätým a ohňom." Čiže dobré skutky sú aj znakom obrátenia.
Odoslané 10.11.2011 22:24 ako reakcia na Jarmila Haragová.

Značky blogov