« Назад

Tím Rady na veľvyslanectve

Predstavitelia Veľvyslanectva Poľskej republiky na Slovensku prijali vo štvrtok 11. februára 2016 zástupcov Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Spoločne prediskutovali viaceré možnosti vzájomnej spolupráce pred Svetovými dňami mládeže v Krakove. Od veľvyslanectva náš tím získal aj sériu propagačných materiálov, ktoré sú určené pre mladých ľudí zo Slovenska.

"Svetové dni mládeže zatiaľ neboli, a možno ani nebudú, nikdy bližšie k našej krajine. Už pár mesiacov pozývame všetkých mladých k účasti na nich, pretože to stojí za to a je to zážitok na celý život. Sme radi, že sme dostali pozvanie na veľvyslanectvo. Jeho predstavitelia nám predstavili kuchyňu nášho susedného štátu," hovorí o stretnutí Ondrej Chrvala, výkonný tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS, ktorý sa na stretnutí zúčastnil spolu s režisérom programu Pavlom Dankom. Prijal ich radca minister Piotr Samerek a Anna Ciesielska.

Tím SDM v týchto dňoch začal pracovať na brožúre, ktorú dostane každý zaregistrovaný účastník zo Slovenska. "S predstaviteľmi veľvyslanectva sme sa dohodli, že nám pomôžu s jej prípravou. Dodajú nám napríklad textové podklady o Poľsku, ako aj ich fotografie. Na vydanie brožúry prispejú i finančne," spomína Ondrej Chrvala. "Ďalšou veľkou pomocou je, že nám ponúkli možnosť pozvať špeciálnych poľských hostí na rôzne mládežnícke akcie na Slovensku. Preto ak niekto organizuje nejaké veľké podujatia pre mladých v rámci Katolíckej Cirkvi, môže nakontaktovať priamo nás a my mu sprostredkujeme kontakty," dodáva Ondrej.

Slovenský tím odštartoval prípravy na svetové podujatie vlani na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade. Súčasťou prípravy je množstvo aktivít. Hlavnou z nich je duchovná príprava. Mottom celosvetovej akcie je úryvok "Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo", ktoré určil pápež František. Rada KBS pre mládež a univerzity preto nazvala svoju prípravu Milosrdný rok. Záujemcovia ju nájdu na stránke svetovednimladeze.sk. Nadväzuje na Čistý rok, ktorý vyvrcholil počas leta na P15.

Komunikačný tím SDM

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.