« Назад

Tlačený Milosrdný rok

Tlačený Milosrdný rok

Kniha Milosrdný rok, ktorá mapuje našu duchovnú prípravu do Krakova, už čoskoro vyjde v knižnej podobe. V týchto dňoch je v tlači. Záujemcovia si ju budú môcť zakúpiť počas Svetových dní mládeže (SDM) v Krakove (v slovenskom stánku v Skawine). Po SDM sa dostane do všetkých slovenských farností.

"Som rád, že po nás niečo ostane aj ďalším generáciám. Snažili sme sa v týchto katechézach odovzdať mladým celé srdce. Viac ako dva roky sme žili vymýšľaním aktivít, zháňaním vhodných citátov, obrázkov a modlitieb. Zapojili sme "do hry" desiatky kňazov a rehoľníkov a množstvo talentovaných mladých ľudí. Čistý rok a Milosrdný rok sú dve knihy plné vášne pre pastoráciu mládeže a verím, že nezapadnú prachom, lebo sú tvorené nadčasovo," hovorí autor duchovnej prípravy Čistý rok a Milosrdný rok Pali Danko. 

Každá katechéza, ktorých bolo celkovo deväť, bola tvorená z piatich častí. Prvou boli Listy mladým, ktoré napísali kňazi alebo zasvätené osoby. Boli to Dominikán Bruno Donoval OP, biblista František Trstenský, kňazi ponorení do služby mladým Juraj Karcol, Karol Vallo, Peter Mihálik, Róbert Neupauer a Juraj Ďurnek a rehoľné sestry Siarda Peticová z Kongregácie sestier premonštrátok a Veronika Barátová z Komunity Blahoslavenstiev. Z Písma - je rubrika s úryvkami zo Svätého písma k danej téme. Ďalej to boli Aktivity, ktoré priniesli nápady na stretká a hodiny náboženstva. Pripravili ich Radka Golianová, Štefánia Čepová, Lucka Dreveniaková, Marika Komendová, Kika Šešerová a členovia saleziánskeho stretka Juraj Kotula, Martin Ondruš, Adrián Guba, Simona Ondrejová, Petra Alaxinová, Roman Jakubec a Peter Poláček. Z prameňa milosrdenstva - to sú citáty z Denníčka sestry Faustíny Kowalskej, ktoré sme pripravili spolu so sestrami z Kongregácie Matky Božieho milosrdenstva. Adorácie obsahovali pripravené zamyslenia, texty z Písma, modlitby, prosby a piesne na eucharistickú adoráciu. Súčasťou katechéz bola aj špeciálna aktivita s názvom "Challenge roka", v ktorej sme ponúkli množstvo tvorivých nápadov, ako uviesť skutky telesného a duchovného milosrdenstva do praxe. 

Komunikačný tím SDM

Комментарии