« Назад

Urob fotografiu a namaľuj obraz

Urob fotografiu a namaľuj obraz

Plock, február 1931 – Ježiš zjavuje sestre Faustíne svoju vôľu, aby nechala namaľovať obraz. Krakov, jún 2016 – spoločenstvo Kristus v Starom meste a Faustína 2016 pozývajú: urob fotografiu a namaľuj obraz!

85. výročie zjavenie milosrdného Ježiša, Rok milosrdenstva, Svetové dni mládeže – takýto špeciálny čas tu ešte nebol! „Myslím, že prvým iniciátorom tejto kampane je sama svätá Faustína. Ona je tá, ktorá nás inšpirovala a posúvala dopredu k samotnej realizácii,“ povedala sestra Emanuela Gemzia (Kongregácia sestier milosrdného Ježiša) z tímu Faustína 2016. Organizátori vás povzbudzujú: „pošlite nám svoju selfie“, ale v databáze sú rôzne iné druhy fotografií. Ľudia „maľujú“ obraz milosrdného Ježiša s fotografiami ich rodín, priateľov alebo fotografiami odfotenými v rozličných kútoch sveta.

Iniciatíva začala v apríli. Najviac fotografií poslali Poliaci, ale mnoho ich prišlo aj zo zámoria – z Latinskej Americky či zo Spojených štátov. „Najmenej ich je z Ázie. Nedávno sme však dostali článok v čínštine o našom projekte. Takže teraz máme pripravené informačné plagáty aj v tomto jazyku,“ sumarizuje Konrad Ciempka z komunity Kristus v Starom meste. Taktiež veľvyslanci SDM - Muniek Staszczyk, Przemysław Babiarz, bratia Golecovci – sa zapájajú do projektu. Čoskoro dorazia fotografie od umelcov, ktorý budú vystupovať v Krakove počas Festivalu mládeže.

Mozaika, tvorená fotografiami, bude umiestnená niekde v Sanktuáriu Božieho milosrdenstva. Presné miesto nie je teraz ešte známe, ale je isté, že to bude blízko obrazu milosrdného Ježiša, aby ho mal možnosť uvidieť aj pápež František. Stále chýba niekoľko tisíc fotografií. Ak sa chcete stať súčasťou tohto obrazu, stačí len poslať svoju fotografiu cez formulár na stránke www.image2016.pl. Keď tak urobíte, obraz uvidíte aj na internete, každý „maliar“ bude mať možnosť nájsť seba samého na obraze Ježiša Krista. Fotografie je možné pridať do konca júna.

Zdroj: Krakow2016.com 
Preložila: Zuzana Vandáková
Snímka: Facebook.com/imageWYD

Комментарии