« Назад

Poľskí biskupi pozývajú na SDM

Poľskí biskupi pozývajú na SDM

„Sprevádzame vás počas príprav. Budeme s vami počas stretnutí v našich diecézach. Spoločne sa budeme modliť aj v Krakove," píšu otcovia biskupi mládeži, obnovujúc pozvanie mladých k účasti na SDM v Krakove. Odkaz poľských biskupov bol prečítaný mládeži pri nedeľných svätých omšiach dňa 19. júna.

Drahí mladí priatelia,

„Ježiš naňho pozrel s láskou“ (Mk 10, 21). Takto hovorí evanjelium o stretnutí Krista s mládencom. Takto pozerá dnes Kristus na každého z vás. Hľadí na vás s láskou a čaká na opätovanie tejto lásky.

Drahí mladí, približujúce sa Svetové dni mládeže sú pozvaním k tomu, aby ste v sebe pocítili plnosť Ježišovho pohľadu lásky a aby ste na ňu odpovedali. Nebojte sa prijať toto pozvanie a zúčastniť sa na tomto stretnutí, ktoré bude časom spoločného vyznania viery a lásky k Pánu Ježišovi a k Jeho Cirkvi.

Iniciátor SDM, Svätý Otec Ján Pavol II., hovoril, že „množstvo mladých ľudí, ktorí veria v Krista a idú za Krížom Svätého roka, sa stanú (...) živou ikonou Cirkvi, ktorá putuje po cestách sveta“. Drahí mladí, každý z vás je dnes obrazom súčasnej Cirkvi. Tak na vás hľadí Kristus, tak na vás hľadí Poľsko, tak na vás hľadia vaši rovesníci, ktorí už v júli prídu do Poľska z celého sveta. Aj vy sami sa nebojte takto hľadieť na seba samých.

Drahí mladí, dňa 3. mája na Sviatok Najsvätejšej Panny Márie - Kráľovnej Poľska, keď sme si pripomínali 1050. výročie Krstu Poľska, sme Matke Božej zverili náš národ aj každého jedného z vás, vašu vieru aj cestu vedúcu k spáse, vašu budúcnosť, uskutočnené rozhodnutia a nádeje, ako aj vašu účasť na XXXI. Svetových dňoch mládeže.


Znovu vás chceme srdečne pozvať k účasti na všetkých stretnutiach v rámci SDM. Sprevádzame vás teraz počas príprav. Budeme s vami počas stretnutí v našich diecézach. Spoločne sa budeme modliť aj v Krakove. Chceme vás podnietiť k tomu, aby naša spoločná účasť na SDM bola tiež vyjadrením úcty a vďačnosti Svätému Otcovi Jánovi Pavlovi II., ktorý mladým hovorieval: „Hľadal som vás“.

Drahí rodičia, drahí duchovní otcovia, pomôžte mládeži, aby sa mohla zúčastniť na tomto neopakovateľnom stretnutí. Vám všetkým adresujeme slová Svätého Otca Jána Pavla II.: „Nebojte sa!“.


Nech vám všemohúci Boh žehná.

Podpísali pastieri Poľskej katolíckej cirkvi, prítomní na 373. plenárnom zasadaní Konferencie biskupov Poľska vo Varšave, dňa 8. júna 2016.

 

Zdroj: Pope2016.com
Preložila: Tatiana Janočková
Snímka: Pope2016.com

Комментарии