« Назад

Kráčame ďalej. Stopy SDM

Na Slovensku vrcholí duchovná príprava mladých ľudí po minuloročných Svetových dňoch mládeže (SDM) v Krakove. Poslednú z troch častí sme dnes zverejnili v časti “Stopy SDM”. Podobne ako dve predchádzajúce, aj najnovšia vychádza z jedného z príhovorov pápeža Františka v Poľsku. Tentokrát ide o jeho príhovor na záverečnej svätej omši, ktorým sa prihovoril mladým z celého sveta pred odchodom z Krakova do Vatikánu. 

“Na začiatku pôstneho obdobia prinášame ďalší dar mladým - posledné tretie Stopy SDM s názvom Mladí snílkovia? Vychádzajú z posledného príhovoru pápeža Františka na SDM v Krakove, kde hovoril o Zachejovi a jeho prekážkach vo vzťahu s Ježišom,” hovorí Pavol Danko, autor duchovnej prípravy Stopy SDM. Súčasťou sú opäť originálne aktivity vhodné na stretnutia mladých, hodiny náboženstva a prácu s birmovancami. Nechýba napríklad špeciálna aktivita o otcovstve zo slovenského programu SDM v Skawine, či adorácia, ktorú pripravil trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch podľa príhovoru pápeža Františka zasväteným osobám v Krakove počas SDM. “Stopy SDM prepojili duchovnú prípravu Milosrdný rok, s ktorou sme sa pripravovali do Krakova. A čo bude ďalej? V marci odovzdáme štafetu našim priateľom saleziánom, ktorí odštartujú duchovnú prípravu na blahorečenie ich spolubrata Titusa Zemana. Po nich začneme našu duchovnú prípravu na budúcoročné Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove a Svetové dni mládeže v Paname 2019,” dodáva Pavol Danko.

Za duchovnou prípravou pre mladých stojí Rada pre mládež a univerzity KBS. Posledná tretia časť je k dispozícii aj s prílohami on-line TU. Novinka vznikla krátko pred tradičným vlaňajším Týždňom Cirkvi pre mládež.

Komunikačný tím SDM

Комментарии