« Назад

SDM už majú oficiálny web

SDM už majú oficiálny web

Svetové dni mládeže v Paname majú od pondelka svoju oficiálnu webovú stránku. Záujemcovia ju nájdu na adrese  www.panama2019.pa. Web odpočítava presný čas do stretnutia sa s Petrovým nástupcom v latinskoamerickej krajine. Funguje v piatich svetových jazykoch (španielčina, angličtina, portugalčina, taliančina a francúzština).

Dátum začiatku internetovej stránky nie je náhodný, vysvetlil novinárom panamský arcibiskup Mons. José Domingo Ulloa, ale korešponduje s výročím ohlásenia nasledujúcich Svetových dní mládeže pápežom Františkom v Krakove v roku 2016, informoval Vatikánsky rozhlas. 

Okrem loga a motta mládežníckeho stretnutia sa na hlavnej stránke automaticky zobrazuje videoposolstvo Svätého Otca Františka z tohtoročnej Kvetnej nedele, kde pozýva mladých, aby sa dobre pripravili na stretnutie a aby si pestovali rodinný a priateľský vzťah so Svätou Pannou. Témou Svetových dní mládeže 2019 sú totiž Máriine slová: „Veľké veci mi urobil ten, ktorý je mocný“ (Lk 1,49).

,,Tieto momenty nášho stretnutia a dialógu sú pre mňa veľmi dôležité, a chcem, aby sa táto cesta uskutočnila v súlade s prípravou ďalšej synody biskupov, ktorá je venovaná Vám,” píše pápež František. 

Na stránke taktiež už nájdete Ambar Calvo, panamské dievča, ktoré navrhlo logo SDM 2019. ,,Mala som jasnú predstavu. Tvar loga veľmi pripomína M ako Mária, vo forme srdca, ktoré prejavuje všetku lásku, ktoú možno cítíť v Márii počas SDM a v našej katolíckej viere,” hovorí Calvo. 

Hoci je ešte rok a pol do ďalších SDM, detailná príprava je evidentná, a ako pri každom dôležitom evente, na prípravu nie je nikdy dosť času.


Zdroje: Rome Reports  /  Preložil: Marek Kľúčik / Slovenská redakcia Vatikánskeho rozhlasu 

Комментарии