« Назад

Mapa Dni v diecézach

Mapa Dni v diecézach

Interaktívnu mapu udalostí Dni v diecézach pripravil Úrad kraja SDM. Na stránke Pastorácie mládeže kraja sdm.org.pl je možné nájsť podrobný program pobytu mladých pútnikov zo zahraničia v poľských diecézach. Na Dňoch v diecézach sa zúčastní 115 000 mladých. Týždeň, ktorý bude predchádzať centrálnym udalostiam v Krakove mladí strávia v diecézach, pričom sa zúčastnia rôznych akcií, ktoré sú pre nich pripravené. 

"Desiatky koncertov, predstavení, športová zábava, to je len niekoľko z udalostí, ktoré sú pripravené od 20. do 25. júla v rámci celého Poľska. Bude to nezvyčajná príležitosť kultúrnej zmeny. Zahraničné skupiny odprezentujú svoje rodné tradície. Rovnako Poliaci sa podelia s tým, čo je u nás najatraktívnejšie," hovorí Diana Golec,vedúca oddelenia komunikácie Úradu národnej organizácie SDM Krakov 2016. Podrobný harmonogram udalostí organizovaných v rámci Dní v diecézach spolu s interaktívnou mapou rozdelenou podľa diecéz je dostupný na  internetovej stránke Pastorácie mládeže kraja www. sdm.org.pl. Nachádzajú sa tam najnovšie informácie týkajúce sa prvej etapy SDM, ako aj pravidelný týždenný servis „Wiadomości ŚDM” ("Správy SDM"), ktorý obsahuje najčerstvejšie a najzaujímavejšie informácie z príprav na toto medzinárodné stretnutie.  

XXXI. Svetové Dni Mládeže sa začnú 20. júla. Od 25. júla sa mladí zúčastnia na centrálnych udalostiach, ktoré budú prebiehať v Krakove. 

Zdroj: Pope2016.com 
Preložila: Tatiana Janočková 
Snímka: kdm.org.pl

Комментарии